Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vasile Dîncu la RFI, despre PNRR: Aroganța premierului Cîțu este absolut gratuită/Nu facem coaliții cu AUR

Vasile Dincu PSD Guvern Ciolos.jpg

Sursa foto: Facebook/Vasile Dîncu
Sursa foto: Facebook/Vasile Dîncu

PSD nu face coaliții politice cu AUR, însă acest partid are dreptul de a primi șansa să se modernizeze, declară la RFI președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu. Social-democrații vor să depună o moțiune de cenzură în contextul PNRR, însă ar avea nevoie cel puțin de voturile formațiunii extremiste. Pe de altă parte, liderul PSD acuză Guvernul Cîțu de aroganță.

Vasile Dîncu taxează ceea ce el numește aroganța gratuită a premierului Florin Cîțu, pe tema PNRR: ”Îmi pare foarte rău, am avut încredere că domnul Cîțu vine totuși din zona oamenilor instruiți, am văzut o continuă aroganță, spunând mereu că PSD nu înțelege nimic, că PSD n-are școală. Mi se pare că această aroganță este una absolut gratuită și arată nivelul, personalitatea premierului. Am văzut că a spus un lucru care de asemenea m-a șocat. Într-un interviu, premierul spune că vom fi printre foarte puținele țări care vor lua toți banii din PNRR. Pe ce se bazează când spune asta? Crede că Europa și ceilalți sunt mai prost organizați decât noi, că suntem noi mai deștepți, după ce ni s-a respins de două ori acest plan?”.

 

Fenechiu: Cred că PNRR nu va fi prezentat în Parlament. Nu ne temem de o moțiune de cenzură

 

PNRR: Fără reforme nu va exista finanțare

 

PSD a anunțat că va depune o moțiune de cenzură, după ce Guvernul va trimite PNRR la Bruxelles. Întrebat dacă partidul său se va alia cu AUR în acest demers și dacă formațiunea extremistă a devenit frecventabilă pentru PSD, social-democratul a răspuns: ”Noi nu facem coaliții politice, nu am făcut nici coaliții electorale, nici politice, cu AUR. Acest partid însă are și el dreptul de a primi șansa să se modernizeze, să vină după un discurs electoral poate mai populist sau mai extremist, să vină la un indicator de modernitate, care să-l facă frecventabil”.

Întrebat dacă-i dă PSD-ul această șansă, Vasile Dîncu a replicat: ”Trebuie să-i dăm toată clasa politică. Vrem să avem un partid extremist în Parlament sau vrem să avem un partid cât de cât modern sau care să poată să participe la conceptul democratic? Aici nu este vorba de a ne alia cu partide. Aici este vorba de a pune o problemă, de a arăta care sunt problemele cele mai importante ale PNRR-ului, cea mai importantă fiind după părerea mea accentuarea dezechilibrelor de dezvoltare din România și acesta este un lucru care s-ar putea să-i motiveze și pe reprezentanții PNL-ului sau chiar USR-ului din județele slab dezvoltate și să voteze pentru asta”.