Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ludovic Orban: Românii ar putea plăti pentru vaccinul anti-COVID

vaccin-pfizer-anti-covid_ro_vaccinare.jpg

Sursa imaginii: 
RO vaccinare / Facebook

 Vaccinarea anti-COVID pentru persoanele care nu sunt considerate vulnerabile ar putea fi făcută contracost, ca în cazul gripei, spune președintele PNL, Ludovic Orban.

Și așa... noi organizăm vaccinarea gratuită. Statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situație excepțională, dar și aici aș spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup, dar până la urmă se va merge pe un mecanism, de exemplu, ca la vaccinarea de gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, iar celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze, că e răspunderea lor. Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, spune Ludovic Orban.

Totodată, la întrebările reporterilor când ar putea fi pus în aplicare acest scenariu, Orban a răspuns: "Într-un viitor apropiat".

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a recunoscut săptămâna trecută că este puțin probabil ca obiectivul stabilit de premierul Florin Cîțu, respectiv vaccinarea a 5 milioane de persoane până la sfârșitul lunii mai, să poată fi atins.