Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Florin Roman (PNL): E nevoie de un pact național asupra PNRR

Ministru Florin Roman demisie.jpg

Florin Roman face un pas înapoi, după acuzația de plagiat (Sursa foto: Facebook/Florin Roman)
Florin Roman face un pas înapoi, după acuzația de plagiat (Sursa foto: Facebook/Florin Roman)

Un pact național al clasei politice este necesar în privința PNRR, așa cum s-a întâmplat în cazul aderării la UE și la NATO, declară la RFI deputatul PNL Florin Roman. Planul Național de Redresare și Reziliență va fi prezentat miercuri în Parlament de premierul Florin Cîțu.

Florin Roman spune că e firesc ca PNRR să fie prezentat în Parlament: ”Vorbim de un plan național de redresare și reziliență și cred că acest plan trebuie să fie discutat și cel puțin prezentat Parlamentului, pentru că de reușita lui va depinde viitorul României în următorii ani, fie că va fi o guvernare de dreapta, fie că va fi o guvernare de stânga. Eu am fost în interiorul PNL unul dintre susținătorii prezentării PNRR-ului în Parlament și ai unui consens, unui pact național pe PNRR (...). Din punctul meu de vedere, ca vicepreședinte al PNL, eu aș dori să avem un pact național al clasei politice pe PNRR, așa cum am avut în cazul aderării la UE sau când s-a pus problema intrării în NATO”.

 

Vasile Dîncu la RFI, despre PNRR: Aroganța premierului Cîțu este absolut gratuită/Nu facem coaliții cu AUR

 

PNRR: Fără reforme nu va exista finanțare

 

Întrebat câtă credibilitate are PNRR la Bruxelles, în condițiile în care nu există un consens național pe această temă, deputatul a răspuns: ”Eu cred că nu e nici o plăcere pentru oficialii europeni să vadă hâra asta între politicienii români pe subiectul PNRR, nu cred că e o bucurie, dar face parte din felul nostru balcanic de a fi”.

 
Florin Roman, despre prezentarea PNRR în Parlament