Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florin Roman: Ludovic Orban a furat startul în perspectiva Congresului PNL

florin_roman_pnl_ludovic_orban_congres.jpg

Florin Roman vrea competiție la Congresul PNL din 25 septembrie (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Alexandru Dobre)
Florin Roman vrea competiție la Congresul PNL din 25 septembrie (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Alexandru Dobre)

Deputatul PNL Florin Roman declară la RFI că și-ar dori ca Florin Cîțu să candideze la președinția partidului, la Congresul din 25 septembrie. El consideră că actualul lider al formațiunii, Ludovic Orban, a furat startul când și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat.

Întrebat dacă și-ar dori ca Florin Cîțu să candideze la președinția partidului, la Congresul PNL din toamnă, Florin Roman a răspuns: ”Da, îmi doresc să existe competiție, îmi doresc să fie cât mai mulți candidați la președinția partidului. Eu cred că Florin Cîțu își va depune candidatura și cred că e bine să avem competiție la vârful partidului, pentru că noi nu suntem PSD, unde de regulă se vine cu un candidat unic”.

 

Mizele Congresului PNL. Ion M. Ioniță (Historia): Florin Cîțu e outsider, încă așteaptă

 

Florin Roman (PNL): E nevoie de un pact național asupra PNRR

 

Deputatul evită să spună clar dacă l-ar susține pe Florin Cîțu la președinția PNL: ”Cred că Ludovic Orban a furat startul în momentul în care și-a anunțat candidatura. Conform Statutului PNL, candidaturile sunt anunțate în momentul declanșării procedurilor pentru alegerile interne. Eu nu vreau să fur startul și probabil că nici Florin Cîțu nu a vrut să fure startul. Vom face toate aceste lucruri conform Statutului”.

 
Florin Roman, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Congresul PNL