Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului: Contăm pe sprijinul AUR

ciolacu_motiune_cenzura_sesiune_moment_propice.jpg

Marcel Ciolacu
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu
Sursa imaginii: 
Facebook/Marcel Ciolacu

Social-democrații vor depune pe 14 iunie moțiune de cenzură „având ca obiect principal eșecul guvernului în privința PNRR”, a anunțat, miercuri, președintele PSD, Marcel Ciolacu, la finalul dezbaterilor din Parlament pe tema PNRR.

„Astăzi nu a fost prezentat în plen PNRR. Tot ce știm este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate pentru toți românii. Răspunsul PSD nu poate fi decât unui singur - pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca obiect principal eșecul guvernului în privința PNRR”, a transmis Marcel Ciolacu, conform Antena 3.

Liderul social-democrat spunea că va căuta sprijin parlamentar la AUR.

Liderul AUR George Simion, care a luat cuvântul imediat după anunţul lui Marcel Ciolacu privind depunerea moţiunii de cenzură, nu a făcut niciun comentariu în această privinţă, însă a cerut PSD să se alăture parlamentarilor AUR care anunţaseră că părăsesc sala la votul proiectelor aflate pe ordinea de zi.

La dezbaterea din Parlament a PNRR, premierul Florin Cîțu a declarat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă garantează faptul că salariile și pensiile vor fi mai mari până în 2030. Este vorba despre programul prin care România urmează să acceseze peste 29 de miliarde de euro în următorii ani, bani necesari pentru redresarea sectoarelor afectate de criza generată de pandemie.

„Nu înseamnă reducerea veniturilor. Nu înseamnă reducerea pensiilor. Nu înseamnă alte scenarii apocaliptice. Din contra. Reforma așa cum o vedem noi și o punem în acest plan înseamnă un mod de a administra eficient acești bani pe care îi avem. Înseamnă că putem garanta că o să plătim pensii și salarii mai mari până în 2030 fără să destabilizam situația financiară a României. Asta înseamnă reforma. Să faci mai multe cu aceiași bani”, a spus Florin Cîțu în fața Parlamentului.