Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dragnea rămâne în închisoare încă cel puțin 3 luni

Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Magistrații Tribunalului București au respins definitiv, joi, cererea de eliberare condiționată formulată de fostul lider al PSD. Decizia întărește practic o hotărâre similară luată în aprilie de Judecătoria Sectorului 5, decizie contestată de Dragnea.

Judecătorii consideră că solicitarea formulată de fostul lider PSD este neîntemeiată, iar contestația depusă nefondată. Liviu Dragnea va putea formula o nouă cerere de eliberare condiționată cel mai devreme pe 27 august.

Liviu Dragnea avea de partea sa, la data judecării pe fond, la Judecătoria Sectorului 5, avizul favorabil privind reabilitarea, acordat de Penitenciarul Rahova, unde ispășește pedeapsa, precum și decizia definitivă a magistraților, care i-au dat dreptate fostului președinte al PSD în dosarul în care a cerut recunoașterea a 49 de zile de muncă în perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 şi 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, cât timp dreptul la muncă i-ar fi fost încălcat.

Fostul lider al PSD a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.