Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Simonis (PSD): Sunt destui nemulțumiți la PNL și USR PLUS, ca să putem demite Guvernul

Simonis nemultumiti PNL USR PLUS demite Guvern.jpg

Alfred Simonis, optimist în privința moțiunii de cenzură (Sursa foto: Facebook/Alfred Simonis)
Alfred Simonis, optimist în privința moțiunii de cenzură (Sursa foto: Facebook/Alfred Simonis)

PSD nu se asociază cu AUR, dar trebuie să comunice cu toate forțele politice din Parlament, pentru ca moțiunea de cenzură să treacă, declară la RFI liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis.

Moțiunea de cenzură a PSD va fi depusă la mijlocul lunii iunie. Alfred Simonis spune că social-democrații negociază cu toate partidele parlamentare: ”Evident că în Parlament negociem cu toate forțele politice. Actuala majoritate este fragilă, de doar 10-15 voturi. Există suficiente nemulțumiri atât în PNL, cât și în USR, mai puțin UDMR și din cauza modului în care premierul gestionează și ați văzut că acum două luni, o lună chiar, aproape că s-au demis ei unii pe alții, cerându-și demisiile unii altora. De asemenea, există Congresele PNL și USR și tensiunile au escaladat, chiar dacă nu neapărat public (...). Există suficienți nemulțumiți, astfel încât să putem strânge cele 10-12 voturi, 15, câte or fi, pentru a demite Guvernul Cîțu”.

 

Alfred Simonis (PSD): Campania pro-vaccinare, ruptă de realitate. Florin Cîțu nu e Alain Delon

 

Austeritatea, o vorbă goală

 

Întrebat dacă e în regulă ca PSD să își unească forțele cu AUR, un partid considerat extremist și neo-fascist, pentru a spori șansele moțiunii de cenzură, deputatul social-democrat a răspuns: ”Nu este în regulă să ne asociem cu un partid de tipul celui pe care l-ați descris dvs., însă noi nu ne asociem cu nici un astfel de partid. Noi depunem o moțiune de cenzură. Evident că în momentul în care vrei să demiți un Guvern, comunici cu toate forțele politice din Parlament. Nu eu am decis ca AUR să facă parte din Parlament”.