Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Părinții lui Roman Protasevich: Apel disperat pentru întreaga comunitate internațională

parinti_protasevitch.png

Dmitiri și Natalia Protasevitch, părinții jurnalistului Roman Protasevitch la conferința de presă de la Varșovia, 27 mai 2021
Sursa imaginii: 
© Czarek Sokolowski/AP via rfi.fr

Aflați în exil în Polonia, părinții lui Roman Protasevich, jurnalistul răpit și arestat la Minsk după deturnarea avionului în care călătorea, nu știu nimic nici azi despre soarta copilului lor și cer ajutorul comunității internaționale.

”Vă implor, ajutați-ne să-l eliberăm. Poate vom găsi o cale de a-l aduce la rațiune pe cetățeanul Lokașenko, poate că va înțelege că ce face el acum este un act de atrocitate față de tinerii noștri frumoși, inteligenți, cinstiți, dornici de libertate și de viață. Fiecare oră, fiecare moment irosit poate însemna pierderea vieții fiului meu și a celorlalți tineri care au aceeași soartă în acest moment”, a spus Natalia Protasevich în cadrul unei conferințe de presă la Varșovia, potrivit rfi.fr.

Ea este îngrijorată mai ales după ce a văzut materialul video în care fiul ei apare după arestare. ”Nu știm nimic despre locul în care se află, avocatul nu poate lua contact cu el. În acel video am văzut pe chipul lui urme de lovituri, e clar că a fost bătut. Sunt mama lui, îi cunosc bine chipul. Sunt echimoze care au fost mascate. Are nasul spart. Pe gât se văd urme de strangulare...”, a mai spus ea.

La rândul său, Dmitri Protasevitch, tatăl lui Roman, a făcut și el un apel la sprijinul întregii comunități internaționale pentru eliberarea fiului său, pe care îl consideră ”un erou”.