Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PSD: Guvernul îi discriminează pe cei nevaccinați anti-COVID

concert_test.jpg

Spectatori mascati asistà la spectacolul "Lettre à ma ville" în sala de concerte La Filature din Mulhouse, în estul Frantei, 23 septembrie 2020.
Spectatori mascati asistà la spectacolul "Lettre à ma ville" în sala de concerte La Filature din Mulhouse, în estul Frantei, 23 septembrie 2020.
Image source: 
Sébastien Bozon/AFP

PSD acuză Guvernul că discriminează persoanele nevaccinate anti-Covid. Într-un comunicat oficial, social-democrații atrag atenția că decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) aplicabilă de la 1 iunie conţine prevederi "discriminatorii".

Interzicerea participării persoanelor nevaccinate la anumite evenimente, chiar dacă acestea au fost testate negativ sau au fost imunizate prin boală, reprezintă o abordare "neconstituţională" şi "anti-europeană", transmite PSD.

Potrivit social-democraţilor, în "toate" abordările adoptate la nivelul Uniunii Europene se asigură "un tratament egal" pentru persoanele care îndeplinesc cel puţin unul dintre cele trei criterii: vaccinare, test negativ, imunizare prin boală.

În consecință, partidul condus de Marcel Ciolacu somează Guvernul să își revizuiască decizia având în vedere că în România nu există nicio lege care să prevadă obligativitatea vaccinării anti-COVID.

Începând cu 1 iunie, concertele și orice tip de spectacole vor putea fi organizate fără limită de participanți, dacă toate persoanele sunt vaccinate cu ambele doze de vaccin. În caz contrat, astfel de evenimente vor putea avea loc cu maximum 1.000 de participanți vaccinați anti-COVID, cu test PCR negativ sau care au trecut prin boală.