Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vicepremierul Kelemen Hunor la RFI: PNRR este echilibrat/FMI nu e parte a Planului

Kelemen Hunor importuri cereale Ucraina oprite perioada limitata.png

Kelemen Hunor: Ucraina trebuie ajutată, dar nu-i putem falimenta pe fermierii români
Kelemen Hunor: Ucraina trebuie ajutată, dar nu-i putem falimenta pe fermierii români
Sursa imaginii: 
arhiva RFI

Toate domeniile importante pentru România se regăsesc în PNRR, declară la RFI vicepremierul Kelemen Hunor. Planul Național de Redresare și Reziliență ar urma să fie depus luni la Bruxelles. E vorba de strategia prin care România va primi aproape 30 de miliarde de euro din Mecanismul European de Reziliență și Redresare.

Kelemen Hunor spune că ”forma finală a PNRR după foarte multe discuții, foarte multe negocieri, foarte multe perioade de discuții informale cu Comisia Europeană, cu colegii din Parlament este o formă echilibrată. Toate domeniile importante în acest moment pentru România, domeniile care pot fi susținute din acest fond se regăsesc în PNRR. Toate domeniile, de la Transport, Sănătate, Infrastructură Mare, Învățământ, sunt acoperite și acele criterii care se referă la partea de energie regenerabilă, verde și partea digitală”.

Vicepremierul precizează că FMI nu este parte a PNRR, așa cum s-a speculat: ”Nici vorbă de așa ceva (...). Aici e vorba de o relație contractuală între statele membre și Comisia Europeană, în care FMI-ul nu are ce să caute, nu are mecanisme, nu este parte din acest contract, între ghilimele, dintre statele membre și Comisia Europeană. Nu am discutat așa ceva niciodată nici în coaliție, nici în Guvern, nici la nivelul Comisiei nu au fost astfel de discuții. Deci este exclusă o astfel de variantă”.

 

ONG-urile de mediu cer Guvernului transparență pe tema PNRR

 

Simonis (PSD): Sunt destui nemulțumiți la PNL și USR PLUS, ca să putem demite Guvernul

 

Kelemen Hunor mai afirmă că în opinia sa, moțiunea de cenzură anunțată de PSD după prezentarea PNRR în Parlament ”nu va trece și Guvernul merge mai departe”.

 
Kelemen Hunor, despre depunerea PNRR la Bruxelles