Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România a trimis PNRR la Bruxelles. Ministru: Suntem aproape de capătul drumului

ghinea.jpg

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene
Sursa imaginii: 
econmedia.ro

România a trimis PNRR la Bruxelles, anunță Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: „La ora 15.30 am terminat de uploadat cele 240 de fișiere care înseamnă acum PNRR, împărțit pe aproape 30 de capitole”

„Salut oameni buni. Am trimis PNRR-ul la Bruxelles, adică în sistemul informatic al Comisiei Europene. La ora 15.30 am terminat de uploadat cele 240 de fișiere care înseamnă acum PNRR, împărțit pe aproape 30 de capitole”, anunță pe Facebook ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.  El precizează că pentru secțiunea Transporturi s-au trimis șase variante de lucru la Comisia Europeană.

„Este o muncă enormă depusă de colegii mei. În ultima săptămână am stat aici până la 12, 1 noaptea. (...) Suntem aproape de capătului drumului. În acest moment România are PNRR oficial depus. Urmează evaluarea Comisiei Europene. Vom avea câteva luni în care vom primi scrisori de evaluare. Va trebui să decidem cum ținem cont de observații, astfel încât la toamnă să avem planul aprobat și să mergem mai departe”, adaugă Ghinea. El precizează că toate documentele vor fi publicate, iar miercuri vor fi prezentate toate detaliile din PNRR.