Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rareș Bogdan la RFI: Florin Cîțu va fi liderul PNL/Poate fi ce este Draghi pentru Italia

rares_bogdan_florin_citu_presedinte_pnl_draghi_italia.jpg

Rareș Bogdan îl susține pe Florin Cîțu la Congresul PNL (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Eduard Vînătoru)
Rareș Bogdan îl susține pe Florin Cîțu la Congresul PNL (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Eduard Vînătoru)

Florin Cîțu este cel mai potrivit să conducă PNL, e un om lipsit de formalisme, care nu va concentra puterea într-o singură mână, declară la RFI prim-vicepreședintele formațiunii Rareș Bogdan, o aluzie la stilul de conducere al lui Ludovic Orban. Eurodeputatul îl compară pe actualul premier cu prim-ministrul Italiei, Mario Draghi.

Rareș Bogdan explică de ce îl susține pe Florin Cîțu la Congresul PNL din 25 septembrie: ”Este un om lipsit de formalisme, un om care nu are teamă de asumare, o fire empirică, nedogmatică și care înțelege că partidul trebuie modernizat și care are o relație foarte bună atât cu lideri tradiționali, cu lideri din zona clasică a partidului, de tip Emil Boc, Gheorghe Flutur, Mircea Hava, Lungu sau alți lideri importanți ai PNL, dar are o relație foarte bună, reușește să fie un liant și între noua generație, Robert Sighiartău, Rareș Bogdan, Cristian Bușoi sau alți lideri foarte tineri ai PNL. De asemenea, este un liant între cele două curente importante, cel conservator și cel progresist, din cadrul politicii, la nivel european. Poate fi exact ce este Draghi pentru Italia astăzi, la o altă vârstă, cu o altă forță și cu altă energie. Poate fi ce a fost Aznar la un moment dat pentru Spania”.

În opinia sa, Florin Cîțu ”este cel mai potrivit să conducă PNL. Are nevoie de susținerea PNL tocmai în demersurile pe care trebuie să le facă de reformă, pentru că în următorii trei ani de zile vom vorbi de reformă, de economie, de investiții și cred că are nevoie și de forța pe care i-o dă președinția partidului”.

 

Cristian Pîrvulescu: Orban e favorit, Cîțu, challenger, în acest moment. Iohannis nu se va implica direct

 

Consiliul Național PNL - Premierul Florin Cîțu și-a depus candidatura pentru președinția partidului

 

Rareș Bogdan crede că Florin Cîțu va câștiga alegerile interne din PNL: ”Este un om care nu va concentra puterea într-o singură mână, nu e un spirit autocratic, nu va încerca să conducă singur tot, va încerca să delege responsabilități și să împartă puterea cu Biroul Permanent al PNL, cu ceilalți lideri importanți din PNL (...). Eu cred că Florin Cîțu pe 25 septembrie seara va fi președintele PNL”.