Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rareș Bogdan, critic la adresa PSD: Lipsa consensului asupra PNRR arată imaturitatea clasei politice

Rares Bogdan Romania Schengen ridicare MCV victorie.jpg

Rareș Bogdan salută ridicarea MCV
Rareș Bogdan salută ridicarea MCV
Sursa imaginii: 
Facebook/Rareș Bogdan

Criticile PSD față de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) arată lipsa de înțelegere a acestui partid și a liderilor săi pentru prioritățile României, declară la RFI eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL.

Rareș Bogdan crede că Bruxelles-ul va evalua în conlucrare cu Bucureștiul proiectele depuse de România prin PNRR: ”Cu siguranță, Comisia va analiza fiecare proiect în parte, pe fiecare dintre capitolele de investiții, dar sunt absolut convins că va fi o conlucrare între Comisie și reprezentanții Executivului, nu va fi o impunere, pentru că acest plan a fost făcut în funcție de necesitățile României, iar CE nu vine să impună propriile proiecte de investiții sau propriile priorități”.

 

Simonis (PSD): Sunt destui nemulțumiți la PNL și USR PLUS, ca să putem demite Guvernul

 

Vicepremierul Kelemen Hunor la RFI: PNRR este echilibrat/FMI nu e parte a Planului

 

România a trimis PNRR la Bruxelles. Ministru: Suntem aproape de capătul drumului

 

Liberalul critică PSD, pentru că nu susține PNRR: ”Legat de partidele politice, aici am o oarecare durere și cred că arată lipsa de maturitate a clasei politice din România și relativa tinerețe a democrației post-decembriste în această țară (...). În Italia, o țară unde partidele politice sunt într-un război permanent, un război crunt între o dreaptă care merge spre radicalism, o stângă populistă, au ajuns să-și dea mâna, să vină cu un premier ultra-reformist, un om care a salvat în 2008-2009 Europa, din funcția de președinte BCE, e vorba de Mario Draghi și practic, întreaga clasă politică (...) susține un Guvern Draghi, tocmai pentru a scoate Italia din criza economică în care a intrat post-Covid. Asta înseamnă maturitatea unei clase politice (...) și asta înseamnă lipsa de înțelegere a PSD și a liderilor săi pentru prioritățile României”.