Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sondaj Avangarde: Ludovic Orban și Dan Barna, favoriți pentru congresele PNL și USR-PLUS

politics-2361943_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Actualii lideri ai PNL și USR, Ludovic Orban și Dan Barna, se bucură de mai multă încredere în rândul susținătorilor pentru a rămâne la conducerea celor două partide după congresele ce vor avea loc în această toamnă, potrivit unui sondaj realizat de Avangarde în perioada 20-30 mai. 

Ludovic Orban este cel mai potrivit pentru a conduce PNL, potrivit sondajului. El este urmat de primarul Clujului, Emil Boc (28%), premierul Florin Cîțu (17%) și europarlamentarul Rareș Bogdan (12%).


Sursa imaginii: 
Sondaj Avangarde

În ceea ce privește USR-PLUS, lupta pare să se ducă între cei doi copreședinți. Dan Barna este văzut drept cea mai potrivită alegere pentru conducerea noii formațiuni apărute după fuziunea din USR și PLUS de către 53% dintre respondenți, în timp ce Dacian Cioloș de doar 25%. Primarul general Nicușor Dan, deși nu e membru de partid, este nominalizat de 9% dintre cei intervievați.


Sursa imaginii: 
Sondaj Avangarde

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 20 – 30 mai, pe un eșantion de 915 de subiecti, intervievați prin metoda CATI (interviuri telefonice). Sondajul are o marjă de eroare de 3, 2% pentru un nivel de încredere de 95%.