Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Teniță (USR PLUS), despre tensiunile din coaliție privind pensiile speciale: Un semnal jignitor

catalin_tenita_coalitie_pensii_speciale_primari_semnal_jignitor.jpg

Cătălin Teniță critică PNL și UDMR pe tema pensiilor speciale ale aleșilor locali (Sursa foto: Facebook/Cătălin Teniță)
Cătălin Teniță critică PNL și UDMR pe tema pensiilor speciale ale aleșilor locali (Sursa foto: Facebook/Cătălin Teniță)

PNL și PSD nu vor să-și alieneze primarii, declară la RFI deputatul USR PLUS Cătălin Teniță, vicepreședinte al Comisiei pentru Drepturile Omului. Reacția sa vine după ce eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor locali s-a împotmolit în Parlament. Mai exact, în Comisia pentru Drepturile Omului, unde proiectul nu a primit suficiente voturi favorabile. Practic, au votat ”pentru” doar USR PLUS și doi parlamentari de la Opoziție, în timp ce PNL, UDMR și PSD s-au abținut.

Cătălin Teniță spune după votul din Comisia pentru Drepturile Omului privind pensiile speciale ale primarilor că este un semnal prost pentru alegători: ”Cred că această chestie este împotriva votului oamenilor. Oamenii au votat aceste partide din coaliție și pentru eliminarea pensiilor speciale, tuturor formelor de privilegii, de fapt (...). Semnalul este unul nu prost, este total jignitor pentru alegătorii noștri”.

 

Ludovic Orban: Pensiile speciale pentru primari şi alţi aleşi locali vor fi din nou amânate

 

În căutarea pensiilor speciale

 

Deputatul USR PLUS precizează că ”partidele care au foarte mulți primari, cum sunt PNL și PSD, au o presiune dinspre aceștia. Este evident că aflându-te într-o perioadă electorală internă pentru cam toate partidele, această indemnizație specială joacă un rol tactic, nimeni nu vrea să-și alieneze primarii în momentul de față”.

 
Cătălin Teniță, despre tensiunile din coaliție pe tema pensiilor speciale ale aleșilor locali