Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pentru succesul campaniei de vaccinare, premierul cere susținerea persoanelor cu influență în mediul rural: preoți, medici, polițiști

citu_vaccinare_maraton_gov_ro_fb.jpg

Premierul Florin Cîțu la un centru de vaccinare anti-covid
Sursa imaginii: 
Guvernul României / Facebook

Premierul face un nou apel la autoritățile locale să sprijine campania de vaccinare anti-covid. Florin Cîțu le-a cerut președinților de consilii județene, prefecților și primarilor să se implice pentru a duce vaccinul cât mai aproape de oameni, mai ales în mediul rural. Sunt vaccinați cu cel puțin o doză peste 4.3 milioane de români deși autoritățile sperau să atingă ținta de 5 milioane la 1 iunie. 

Premierul Florin Cîţu a afirmat, vineri, că pentru o campanie eficientă de vaccinare anti-COVID în mediul rural este nevoie de implicarea autorităţilor locale, dar şi a persoanelor cu influenţă în comunitate, precum preoţii, medicii, poliţiştii, scrie Agerpres.

"Trebuie să înţelegem cu toţii că ceea ce am putut să facem cu resursele noastre am cam făcut. Ca să ducem acum campania de vaccinare în rural, este nevoie de susţinerea autorităţilor locale, preşedinte de Consiliu Judeţean, prefect, primari, dar şi de liderii de opinie. Vorbim aici de preoţi, medici, poliţistul chiar (...). E vorba ca toată lumea să se implice pentru a aduce campania de vaccinare cât mai aproape de oameni. Am încredere că vor veni cu soluţii noi, inovatoare, care să-i convingă pe oameni că este singura soluţie vaccinarea, să ne întoarcem la normalitate", a precizat Cîţu, la Baia Mare.

El s-a declarat mulţumit că a întâlnit tineri, unii chiar sub 18 ani, la centrul de vaccinare pe care l-a vizitat.

"Dacă vrem să revenim la normalitate, să trecem peste această perioadă de pandemie, trebuie să ne vaccinăm, pentru că doar aşa putem să reducem riscul de infectare", a subliniat premierul.

Prim-ministrul Florin Cîţu a vizitat, vineri, Centrul de vaccinare drive-thru amenajat în Piaţa Libertăţii din municipiul Baia Mare.