Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bărbatul care l-a pălmuit pe Emmanuel Macron, condamnat la 4 luni de închisoare cu executare

damien tarel.jpg

Image source: 
rfi.fr

Justiţia franceză l-a condamnat joi pe Damien Tarel la 18 luni de închisoare, dintre care 4 cu executare, după ce acesta l-a pălmuit pe preşedintele Macron în cursul unei vizite în regiunea Drome, anunță AFP.

Pentru această faptă, Parchetul din Valence ceruse o pedeapsă de 18 luni de detenţie contra lui Tarel, pentru „violenţe voluntare contra unei persoane depozitare a autorităţii publice”. Această palmă, „complet inadmisibilă”, este un „act de violenţă deliberată”, a arătat reprezentantul Ministerului Public în instanţă.

Atacatorul, care la audierea de joi a recunoscut că l-a pălmuit pe preşedinte, a fost încarcerat.

Damien Tarel, un pasionat de lupte medievale în vârstă de 28 de ani, a declarat în faţa tribunalului din Valence că este un simpatizant al extremei drepte şi că a acţionat pentru că Macron întruchipează decăderea Franţei, a relatat postul BFM TV.

Vinovatul a mai spus că, cu câteva zile înainte de vizita lui Macron în Drome, se gândise să-i arunce preşedintelui un ou sau o tartă cu cremă. „Când i-am văzut privirea simpatică şi mincinoasă care voia să facă din mine un alegător, m-am umplut de dezgust”, a adăugat tânărul, care a compărut în procedură de urgenţă.

Cred că Macron reprezintă decăderea ţării noastre”, a mai spus Tarel la tribunal.

Emmanuel Macron a descris atacul drept un incident izolat şi a afirmat că violenţa şi ura sunt o ameninţare pentru democraţie.

Infracţiunea de care era acuzat Damien Tarel poate adduce o pedeapsa maximă de trei ani de închisoare şi o amendă de până la 45.000 de euro.