Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Romprest poate executa Primăria Sectorului 1. Armand: Contractul, anulat în justiție. Case closed Romprest!

Primarul Sectorului 1,  Clotilde Armand, suține că nu există un contract valabil între Primăria Sectorului 1 și Romprest deoarece Două sentințe judecătorești definitive și irevocabile au constat că acest contract a fost încheiat fraudulos și l-au anulat. " Am demarat acțiunea în instanță pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere. Case closed Romprest. Vrem banii înapoi și să plecați mai repede.”, a scris joi seară pe facebook, primarul Sectorului 1. Tot azi, Judecătoria sectorului 1 a decis că Romprest poate executa silit Primăria sectorului 1, pentru datoriile pe care autoritatea locală le are către prestatorul de salubritate.  Romprest spune că ar fi vorba despre  o datorie de peste 120 de milioane de lei. 

"În ziua în care fostul primar Andrei Chiliman semna contractul, 30 iunie 2008, Curtea de Apel București anula definitiv și irevocabil întreaga procedură de achiziție, deoarece încălca directivele comunitare și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene în cazul contractelor de concesiuni de servicii. Curtea de Apel Brașov a dat, pe 22 martie 2011, cea de-a doua decizie definitivă și irevocabilă.  A fost confirmată, încă o dată, încheierea fără nicio bază legală a contractului de salubrizare de la nivelul Sectorului 1. Astfel, contractul Romprest a fost semnat în disprețul Justiției, cu aprobarea PSD și PNL. Și cu o tăcere din partea partidelor politice de peste 10 ani. Nimeni nu a scos o vorbă despre asta. Rămân acum întrebăriile mele: cine ne dă banii înapoi pentru cei 12 ani în care am plătit cel mai scump serviciu de salubrizare din România și câți funcționari publici, primari și viceprimari trebuie să răspundă în fața Justiției? Vom afla. Am demarat acțiunea în instanță pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere. Case closed Romprest. Vrem banii înapoi și să plecați mai repede.”, a scris joi seară primarul Sectorului 1 pe Facebook.


Image source: 
Facebook/ Clotilde Armand

În cursul zilei de joi, prefectul Capitalei a anunțat că nu își va da acordul pentru instituirea stării de alertă în Sectorul 1, așa cum a cerut primarul Clotilde Armand. Tot azi,  Judecătoria sectorului 1 a decis că Romprest poate executa silit Primăria sectorului 1, pentru datoriile pe care autoritatea locală le are către prestatorul de salubritate.  Romprest spune că ar fi vorba despre  21 de facturi neachitate, pentru operațiunile de salubrizare, precum si facturile pentru activitatea de deszapezire, în valoare de peste 120 de milioane de lei. Legat de decizia de joi a instanței, Clotilde Armand a spus că, de când este primar, toate somațiile primite de primărie au fost contestate și câștigate în instanță.