Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liderul PNL Sector 1: Contractul cu Romprest poate fi renegociat. Suntem de partea cetățenilor

Presedinte PNL Sector Sebastian Burduja Romprest renegociat.jpg

Sebastian Burduja o critică pe Clotilde Armand în disputa cu Romprest privind gunoaiele din Sectorul 1 (Sursa foto: Facebook/Sebastian Burduja)
Sebastian Burduja o critică pe Clotilde Armand în disputa cu Romprest privind gunoaiele din Sectorul 1 (Sursa foto: Facebook/Sebastian Burduja)

Soluția cea mai bună la problema gunoaielor din Sectorul 1 este transparența, declară la RFI președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja. El crede în contextul conflictului dintre primarul Clotilde Armand și firma de salubritate Romprest că se poate ajunge la o renegociere a contractului.

Conflictul dintre primarul Sectorului 1, Clotilde Armand și firma de salubritate Romprest continuă. Prefectul Capitalei a refuzat să declare starea de alertă în Sector, așa cum îi ceruse primărița de la USR PLUS. Între timp, o instanță a decis executarea silită a Primăriei, într-un proces cu Romprest.

Sebastian Burduja spune că PNL Sector 1 se poziționează ”de partea cetățenilor” în problema gunoaielor: ”Fără să folosesc un clișeu, ne poziționăm de partea cetățenilor, care au niște obiective foarte simple: în primul rând, să trăiască într-un oraș curat, în al doilea rând, să nu ne batem joc de banii lor din banii publici și în al treilea rând, să fie respectată legea”.

 

„Am aflat ceva incredibil: Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest nu există”, anunță Clotilde Armand

 

Scandalul gunoiului din Sectorul 1 e departe de a se fi terminat

 

Președintele PNL Sector 1 afirmă că ”dacă nu suntem atenți, Primăria expune cetățenii Sectorului 1 la un imens risc în justiție. Sunt penalități de ordinul a zeci de milioane de euro, pe care riscăm să le plătim, deci lucrurile trebuie făcute ca la carte”.

El e de părere că o renegociere a contractului dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest poate fi luată în calcul: ”Eu cred că acest contract poate fi renegociat și soluția este o mediere. Avem mai multe variante aici. Putem merge înainte la război, să continuăm acest show mediatic și eu cred în bună măsură de imagine, dar riscăm foarte mult ca în instanță, Primăria să fie în culpă, pentru că și acel contract probabil e scris destul de bine și se și vede de altfel cât de greu este să fie reziliat sau putem să ne așezăm la o masă a dialogului, transparent, cu presă, cu societatea civilă, cu experți din zona academică și să fie găsită o soluție corectă pentru ambele părți”.

Întrebat dacă PNL își reproșează ceva din acest conflict, ținând cont că e vorba de un contract semnat în 2008 de fostul primar liberal Andrei Chiliman, Sebastian Burduja a răspuns: ”Nu văd ce ni se poate imputa, atât timp cât implementarea acestui contract este apanajul primarului (...). Eu nu l-am cunoscut în viața mea pe domnul Chiliman, nu îl cunosc pe acest domn. A ni se imputa acum o decizie validată până la urmă în instanță, până acum cel puțin, mi se pare doar o tactică electorală, nimic mai mult”.

 
Sebastian Burduja, despre conflictul dintre Clotilde Armand și Romprest