Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Daniel Fenechiu (PNL): Există o situație nefericită în partid, cu doi centri de putere

Daniel Fenechiu PNL impozitare IMM Diana Sosoaca.png

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu (captură video)
Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu (captură video)

Florin Cîțu este cea mai bună soluție pentru PNL, declară la RFI senatorul liberal Daniel Fenechiu, care-l susține pe premier la Congresul din septembrie. Parlamentarul îi răspunde de asemenea președintelui formațiunii, Ludovic Orban, care a afirmat recent că a fost părăsit de liberali la negocierile pentru formarea coaliției: ”Nu am sesizat acest lucru. Înțelegerea a fost negociată exclusiv de Orban”.

Daniel Fenechiu declară că există doi poli de putere în PNL: ”Și eu constat ca și alții că în momentul de față există o anumită situație nu foarte fericită în partid, cu doi centri de putere. Pe de altă parte, constat că Florin Cîțu exercită o guvernare foarte bună, constat că vântul schimbării este destul de prezent în PNL și Florin Cîțu este o soluție de viitor mai bună decât actualul președinte, Ludovic Orban”.

Întrebat dacă a ales să-l susțină pe Florin Cîțu și pentru că este nemulțumit de modul în care a negociat Ludovic Orban împărțirea ministerelor când s-a format coaliția, senatorul a răspuns: ”Da, sunt multe lucruri care au contat. Fără discuție și ăsta a fost unul din elementele care a fost important, dar mai presus de orice, eu plec de la premisa că Orban a fost un prim-ministru bun, a fost un președinte care și-a făcut treaba. În momentul ăsta însă lucrurile arată că cea mai bună soluție pentru PNL este Florin Cîțu”.

 

Cristian Pîrvulescu: Orban e favorit, Cîțu, challenger, în acest moment. Iohannis nu se va implica direct

 

Sondaj Avangarde: Ludovic Orban și Dan Barna, favoriți pentru congresele PNL și USR-PLUS

 

Întrebat dacă Ludovic Orban a fost părăsit de liberali la momentul negocierilor pentru formarea coaliției, așa cum susține actualul lider al PNL, Daniel Fenechiu a răspuns: ”Și eu am fost acolo, am negociat partea parlamentară, eram lider de grup în mandatul trecut. Nu am sesizat acest lucru, nu am sesizat să fi fost părăsit. Da, a existat o tensiune, după ce s-a ajuns la înțelegerea care ulterior a fost parafată, o înțelegere care a fost negociată exclusiv de Ludovic Orban”.

 
Daniel Fenechiu, despre Congresul PNL