Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Jurnaliști pro-democrație arestați la Hong Kong

hong.png

Jurnalist de la publicația Apple Daily arestat la Hong Kong, 17 iunie 2021
Sursa imaginii: 
Captură de ecran France24

Cinci responsabili ai ziarului pro-democraţie din Hong Kong, Apple Daily, între care redactorul şef, Ryan Law, au fost arestaţi joi în baza "legii privind securitatea naţională", au anunţat poliţia şi presa locale, citate de France Presse.

Cei cinci au fost arestaţi în cursul unei descinderi la sediul redacţiei Apple Daily "pentru conspiraţie cu o ţară străină sau cu elemente externe de natură să pună în pericol securitatea naţională", a indicat poliţia din Hong Kong într-un comunicat.

Publicaţia, care a difuzat în direct pe Facebook înregistrări video cu raidul poliţiei la sediul său, a precizat că redactorul şef figurează printre persoanele reţinute. În imaginile difuzate, poliţiştii apar instalând un perimetru de securitate şi intrând în clădire.

 

 

Respectivele arestări constituie cea mai recentă operaţiune a poliţiei împotriva acestei publicaţii, care a acordat sprijin deplin mişcării pro-democraţie. Acesta este al doilea raid care vizează Apple Daily în mai puţin de un an.

Miliardarul Jimmy Lai, proprietarul ziarului, a fost acuzat de "conspiraţie" după un raid al poliţiei în august. El se află în prezent în închisoare în urma mai multor condamnări pentru participarea la unele dintre manifestaţiile pro-democraţie desfăşurate la Hong Kong în urmă cu doi ani.