Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Soluția PSD pentru alocațiile copiilor. Marius Budăi: ”Efortul bugetar nu este semnificativ”

Marius Budai liberalizare energie putere cumparare.jpg

Marius Budăi spune că sunt bani pentru măsurile sociale
Marius Budăi spune că sunt bani pentru măsurile sociale
Sursa imaginii: 
Facebook/Marius Budăi

PSD propune revenirea la dublarea alocațiilor pentru copii, după ce Guvernul Cîțu a decis să amâne majorarea prevăzută la 1 iulie anul acesta pentru anul viitor. Deputatul social-democrat Marius Budăi spune la RFI că efortul bugetar ar fi de 683 de milioane de lei, pentru tot restul anului 2021.

Fostul ministru PSD al Muncii Marius Budăi declară despre eventuala majorare a alocațiilor pentru copii că ”efortul bugetar nu este semnificativ, nu este acel efort de 2 miliarde de care ne vorbește doamna ministru al Muncii, se încurcă rău în cifre, din păcate. Este un efort bugetar de vreo 683 de milioane de lei, pentru tot restul anului 2021. De aia nu înțeleg de ce cu ușurință renunțăm într-o perioadă de criză economică și sanitară la a sprijini populația României”.

Deputatul precizează că PSD propune dublarea alocațiilor pentru copii: ”O să propunem în acest proiect direct să revenim la proiectul inițial, la dublare, pentru că această amânare a amânării nu este un lucru de bun augur. Nu credem că PNL poate majora alocațiile doar când este în Opoziție, iar când este la Putere cu totul și cu totul concepția dumnealor este alta”.

 

Alocațiile vor crește cu 20% de la 1 ianuarie, plus indexarea cu rata inflației, anunță Ludovic Orban

 

Premierul anunță că ar putea amâna creșterea alocațiilor pentru copii prin ordonanță de urgență

 

Întrebat cât de rațională ar fi o majorare a alocațiilor acum, ținând cont că economia încă nu și-a revenit complet din șocul pandemiei, Marius Budăi a răspuns: ”Premierul Cîțu țopăia că aveam cea mai mare creștere economică, încasările la bugetul de stat sunt mari și totul este în România așa, cum spunem noi din bătrâni, curge lapte și miere. Și atunci eu am refuzat să-i mai explic cu cifre că de fapt nu are dreptate și că ne minte prin acele raportări, interpretându-le cum vrea dumnealui și i-am spus: bun, de acord cu dvs., dacă aveți bani, de ce nu-i dați la populație, de ce nu se văd în investiții și în creșteri de venituri pentru populație? (...) Să recunoaștem că situația economică nu este pe roze, dar asta nu ne dă dreptul să nu căutăm soluții pentru ca viața cetățenilor români să fie una dacă nu mai bună, măcar cât de cât ameliorată într-o perioadă de criză”.

 
Marius Budăi, despre alocațiile copiilor