Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Oana Marinescu, despre educația sexuală: Manifestarea isterică din Parlament, menită să genereze frică

Oana Marinescu educatie sexuala scoli Parlament frica.jpg

Oana Marinescu critică reacțiile isterice pe tema educației sexuale în școli (Foto: arhivă RFI)
Oana Marinescu critică reacțiile isterice pe tema educației sexuale în școli (Foto: arhivă RFI)

Educația sexuală în școli este tratată în România cu discursuri politice isterice, spune la RFI experta în comunicare Oana Marinescu. Fostul purtător de cuvânt al Guvernului, consultant în comunicare strategică, taxează reacțiile de pe scena politică și rețelele de socializare, unde cei care se opun educației sexuale vorbesc despre ”masturbare timpurie” și ”supersexualizarea creierului”.

Oana Marinescu declară că retorica politică deplasată pe tema educației sexuale întreține falia din societate: ”Este o manifestare isterică în Parlament, care provine dintr-o lipsă crasă de educație a celor care se dedau la astfel de afirmații, în legătură cu propriul lor corp, în legătură cu propria lor evoluție, în legătură cu nevoile pe care le au copiii și adolescenții și tinerii și oamenii, în general, indiferent de vârstă. Atunci când oamenii se dedau la manifestări din acestea isterice, ce fac este că din punct de vedere politic și din punctul de vedere al comunicării, construiesc un discurs care generează frica, un discurs apocaliptic, care e menit să sperie și să creeze o imagine a lor de salvatori, ei sunt salvatorii care vor să ne salveze pe noi, ceilalți, de un pericol, doar că acest pericol nu există”.

 

Emanuel Ungureanu: Educația sexuală îi învață pe copii să se protejeze de prădătorii sexuali

 

BOR, despre educația sexuală: Un atentat la inocenţa copiilor, care îi va marca întreaga viaţă

 

Premierul Florin Cîțu a anunțat marți seară la TVR 1 că în privința educației sexuale în școli curricula ține de Ministerul Educației, care va introduce de anul viitor educația pentru viață, iar părinții își pot retrage copiii, ca la ora de Religie.

Anterior, Senatul respinsese modificarea legii în sensul dorit de președintele Klaus Iohannis și stabilise că documentul rămâne în forma inițială, prin care educația sexuală va fi înlocuită cu educația sanitară, iar elevii vor participa la acest curs doar cu acordul părinților. PNL, PSD și AUR au făcut front comun, în timp ce USR PLUS s-a abținut. Legea urmează să fie votată și de Camera Deputaților, forul decizional.

 
Oana Marinescu, despre discursul politic pe tema educației sexuale în școli