Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Falcă, despre atmosfera din PNL: Mici înțepături. Competiția trebuie să fie despre cetățeni

Gheorghe Falca PNRR Ursula vor der Leyen Romania.jpg

Gheorghe Falcă: Începe un capitol frumos pentru România (Sursa foto: Facebook/Gheorghe Falcă)
Gheorghe Falcă: Începe un capitol frumos pentru România (Sursa foto: Facebook/Gheorghe Falcă)

Candidatul care va pierde alegerile interne la Congresul PNL nu trebuie să piardă și funcția deținută în stat, declară la RFI vicepreședintele formațiunii Gheorghe Falcă. El evită să spună pe cine va susține la Congresul din toamnă, Ludovic Orban sau Florin Cîțu.

Gheorghe Falcă speră în contextul Congresului PNL din 25 septembrie ”ca energiile pe care le folosesc unii colegi să le folosească exact pe aceste oportunități pe care le are România. Eu vreau să aud de la cei doi candidați, pe lângă micile înțepături, exact modul în care PNL va pune în practică ceea ce s-a realizat până acum, adică aducerea acestor sume mari de bani, implementarea proiectelor mari și atunci cetățenii ne vor respecta. În momentul în care vom participa la întâlniri în fiecare localitate, PNL trebuie să aibă proiect pentru fiecare cetățean”.

 

Rareș Bogdan la RFI: Florin Cîțu va fi liderul PNL/Poate fi ce este Draghi pentru Italia

 

Cristian Pîrvulescu: Orban e favorit, Cîțu, challenger, în acest moment. Iohannis nu se va implica direct

 

În opinia vicepreședintelui PNL, ”competiția reală trebuie să fie despre cetățeni, despre valorile creștin-liberale ale PNL, despre viitor, despre șansele pe care le are România, despre securitatea pe care o are România (...) și să se discute mai puțin de micile înțepături tipice politicienilor”.

 

Pe cine susține Gheorghe Falcă la Congresul PNL?

 

Gheorghe Falcă evită să spună pe cine va susține la Congresul PNL: ”Eu nu m-am pronunțat și le-am răspuns și colegilor competitori și i-am și anunțat că abia când vom finaliza alegerile în județul meu, atunci când vor veni și ne vor prezenta programele, pentru că eu îi respect pe ambii colegi și am nevoie să aud și eu și colegii mei programele și evident, colegii mei din partid au libertatea să decidă”.

Vicepreședintele PNL nu e de acord ca cel care pierde la Congres să piardă și funcția deținută în stat: ”Nu, funcția din stat este câștigată și ne reprezintă astăzi, atât cea de președinte al Camerei Deputaților, cât și cea de premier. Aceste funcții au fost câștigate prin votul cetățenilor din 2020 și prin negocierile din interiorul coaliției. Eu cred că vom fi în continuare oameni serioși. Una este competiția internă și una este responsabilitatea pe care trebuie să o avem în continuare să legiferăm”.

 
Gheorghe Falcă, despre Congresul PNL