Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Armata rusă a tras cu muniţie de război în Marea Neagră, ca răspuns la un exerciţiu NATO

vapor.jpg

Sursa imaginii: 
rfi.fr

Câteva nave militare ruse au făcut, joi, teste cu muniţie reală în Marea Neagră, în contextul Exerciţiului militar "Sea Breeze", care se desfăşoară în largul Ucrainei, cu participarea militarilor din statel membre NATO, anunță Reuters.

"Sea Breeze", exercițiul coordonat de Ucraina şi SUA, se derulează în contextul tensiunilor dintre NATO şi Rusia. Săptămâna trecută, Moscova a anunţat că a tras focuri de avertisment spre o navă militară britanică, în largul Crimeei.

Guvernul rus a cerut anularea Exerciţiului "Sea Breeze". Joi, Flota militară rusă a Mării Negre a anunţat că două nave militare ruse au utilizat muniţie reală în cursul unor exerciţii, conform agenţiei Interfax. În urmă cu două zile, Rusia a testat sistemele antiaeriene din Crimeea.

De asemenea, Ministerul rus al Apărării a anunţat că armata rusă monitorizează atent o fregată italiană care a ajuns în Marea Neagră.

"Sea Breeze 2021" va dura două săptămâni, cu participarea a 5.000 de militari din state NATO şi aliate, inclusiv cu 40 de avioane și 30 de nave militare.