Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florin Cîțu: Cei doi pacienți cu arsuri de la Petromidia vor fi transferați în străinătate

florin-citu-relaxare-1-iunie.jpg

Sursa imaginii: 
gov.ro

Premierul Florin Cîțu a anunțat, duminică, faptul că cei doi pacienți cu arsuri în urma exploziei de la rafinăria Petromidia, din Năvodari, vor fi transferați, cel mai probabil luni, în străinătate. „Mă bucur că în urma intervenției mele, cele două persoane, care în prezent sunt internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străinătate.", a transmis premierul.

Premierul Florin Cîțu a scris, duminică, pe Facebook, că s-a interesat de starea celor două persoane care au suferit arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia.

„Am discutat atât cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, cât și cu secretarul de stat, Raed Arafat. Am solicitat să beneficieze de cea mai bună îngrijire în țară, iar dacă transferul lor în străinătate este o soluție mai bună, trebuie demarată procedura”, a spus Cîțu.  Acesta a mai spus că cei doi pacienți vor fi transferați „cel mai probabil mâine.

„Mă bucur că în urma intervenției mele, cele două persoane, care în prezent sunt internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străinătate. Cel mai probabil, transferul ar urma să fie făcut mâine (luni - n.r.). De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament”, a mai spus Cîțu.


Sursa imaginii: 
Facebook/ Florin Cîțu

Medicii Spitalului de Urgență Floreasca, unde sunt îngrijiți cei doi pacienți cu arsuri în urma exploziei de la rafinăria Petromidia, din Năvodari, și-au dat acordul pentru transferul în străinătate. Cei doi au arsuri pe aproximativ 35% din suprafața corpului.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. O persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite.