Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul francez al Sănătăţii: Al patrulea val, posibil la finalul lui iulie

Ministrul Sănătăţii francez Olivier Veran le-a cerut conaţionalilor lui să se vaccineze împotriva COVID-19 în număr cât mai mare. El a avertizat că, spre finalul lunii iulie, Franţa s-ar putea îndrepta către un al patrulea val al epidemiei ca urmare a răspândirii variantei Delta a coronavirusului, transmite Reuters preluată de Agerpres.

''În ultimele cinci zile rata infectării nu a coborât - ea creşte din nou, din cauza variantei Delta, care este foarte contagioasă. Exemplul britanic arată că al patrulea val este posibil de la finalul lui iulie'', a scris Veran pe Twitter.

''Trebuie să ne mişcăm mai repede (în privinţa vaccinării). Ţara noastră este din nou într-o cursă'', a adăugat ministrul sănătăţii francez.

Anterior, Guvernul francez și-a anunțat intenția de a impune vaccinarea angajaţilor sanitari, dacă 80% dintre aceştia nu au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19 până în septembrie.

Ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, a ameninţat, la radio FranceInfo, că va face vaccinarea „obligatorie” în septembrie pentru personalul medical dacă „munca de convingere” nu este suficientă pe timpul verii.