Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul de finanțe a fost revocat din funcție

nazare.jpg

Alexandru Nazare a fost remaniat din fruntea Finantelor.
Alexandru Nazare a fost remaniat din fruntea Finantelor.
Sursa imaginii: 
Facebook / Alexandru Nazare

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe, potrivit Agerpres.

"După o discuţie cu membrii coaliţiei marţi seara, în care i-am anunţat că am cerut demisia ministrului Finanţelor Publice, acesta a informat că nu doreşte să-şi dea demisia şi preferă să fie revocat.

Astăzi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei la prima oră, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor", a declarat Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Prim-ministrul a precizat că urmează să deţină interimar portofoliul Finanţelor.

De precizat că miercuri liderul PNL Ludovic Orban spunea că îi susține pe toți ministrii liberali și nu consideră că trebuie remaniat vreunul dintre ei.

Surse din PNL citate de Hotnews susțin că decizia nu are legătură cu performanța lui Nazare la Ministerul Finanțelor, ci mai degrabă cu campania electorală din PNL. Potrivit acestora, ministrul Finanțelor nu este de acord cu alocările bugetare pe care Cîțu le are în vedere pentru primarii liberali.