Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rezultate neconcludente la alegerile parlamentare din Bulgaria

bulgaria.png

Bulgarii au ieșit din nou duminică la vot, după ce rezultatul alegerilor parlamentare din primăvară nu a permis formarea unei majorități
Sursa imaginii: 
AFP via rfi.fr

Partidul de centru-dreapta GERB al fostului premier Boiko Borisov a obţinut 23,9% din voturi la alegerile parlamentare de duminică din Bulgaria, conform datelor Comisiei Electorale Centrale, după numărarea a 95% din buletine, informează Reuters.

Noul partid anti-sistem „Există un astfel de popor” (ITN), al cântărețului și animatorului de televiziune Slavi Trifonov, se situează pe poziţia a doua, foarte aproape, obţinând 23,7% din voturi la acest scrutin, mai arată datele oficiale.

Formaţiunile anti-corupţie „Bulgaria Democrată” şi „În picioare! Mafia, afară!”, potenţialii partenerii de coaliţie ai ITN, au primit 12,6%, respectiv 5% din voturi.

Socialiştii au obţinut 13,6%, iar partidul MRF, al etnicilor turci, 10,6%.

Rezultatele finale sunt aşteptate joi, informează Agerpres.

Organizarea de noi alegeri a devenit necesară după trei încercări eşuate de a forma un guvern. Bulgaria a organizat al doilea rând de alegeri parlamentare în mai puțin de șase luni, după ce fostul premier Boiko Borisov nu a reușit să formeze o coaliție de guvernare în urma alegerilor din luna aprilie.