Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Moșteanu: Sesiunea extraordinară, exclusă, în lipsa unui acord în coaliție privind SIIJ

Ionut Mosteanu USR masuri sociale demisie Dacian Ciolos.jpg

Ionuț Moșteanu se așteaptă la o modificare peste noapte a Codului Fiscal
Ionuț Moșteanu se așteaptă la o modificare peste noapte a Codului Fiscal
Sursa imaginii: 
Facebook/Ionuț Moșteanu

Convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru desființarea Secției Speciale este exclusă, în absența unui acord unanim în coaliție în privința modului în care se va întâmpla acest lucru, declară la RFI liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu. Liderii coaliției nu au ajuns la o soluție pe tema modului în care ar urma să fie desființată Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). UDMR propune ca atribuțiile Secției să fie preluate de Parchetul General, în timp ce ministrul Stelian Ion ar vrea ca dosarele să meargă la DNA sau la alte Parchete specializate, în funcție de fiecare caz în parte.

Ionuț Moșteanu spune că impasul din coaliție legat de modul în care va fi desființată Secția Specială va fi depășit prin negocieri: ”Cu înțelepciune, cu negocieri, cu răbdare, trebuie să ne întoarcem la programul de guvernare, pentru că noi ne-am asumat împreună acolo, unul din punctele din programul de guvernare a fost punctual această desființare a SIIJ, care este o secție inventată și înființată de Dragnea și de care noi, ca stat, nu avem nevoie (...). Cumva, din decembrie până acum, o parte din partenerii noștri văd că s-au sucit și au alte opțiuni. Din păcate, am constatat cu surpriză și tristețe că sunt și voci din PNL care susțin amendamentul UDMR. L-am auzit ieri la o televiziune pe liderul senatorilor PNL spunând că este o soluție bună cea propusă de UDMR. Pare că suntem din ce în ce mai singuri în bătălia asta pentru repararea legilor justiției (...). Noi ne-am asumat împreună în coaliție că reparăm legile justiției. Dacă pe acest lucru atât de simplu, desființăm ce a înființat Dragnea, ne-am încurcat, cred că o să fie foarte complicat la tot pachetul de legi ale justiției”.

 

Ludovic Orban: Nu s-a ajuns la un consens pentru desființarea SIIJ

 

Contre în coaliția de guvernare pe tema desființării SIIJ

 

Liderul deputaților USR PLUS explică în ce condiții va fi convocată sesiunea extraordinară a Parlamentului, pentru desființarea Secției Speciale: ”Sper să găsim înțelegere de la partenerii noștri de coaliție să mergem înainte. Nu o să fiu de acord, cum zice domnul Kelemen Hunor, să mergem fără să avem un agreement, o soluție unanimă în coaliție, nu o să fiu de acord să mergem la ce-o ieși în Parlament și să-i lăsăm pe cei de la PNL (PSD-n.r.) și AUR să arbitreze coaliția în comisii sau în plenul Senatului, nu, nu, asta este exclus. Trebuie să găsim o soluție, găsim o soluție, atunci convocăm sesiunea extraordinară la Senat (...). Dacă cineva are o problemă din coaliție cu programul de guvernare, să spună, nu să inventăm tot felul de amendamente și pretexte și să tragem de timp vizavi de obiectivele pe care în comun ni le-am asumat”.

 
Ionuț Moșteanu, despre disensiunile dintre USR PLUS și UDMR privind desființarea Secției Speciale