Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cătălin Teniță (USR PLUS): Liviu Dragnea este în continuare o persoană urmărită penal

catalin_tenita_liviu_dragnea_penal.jpg

Liviu Dragnea iese din penitenciarul Rahova, așteptat de un grup de susținători (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Eduard Vînătoru)
Liviu Dragnea iese din penitenciarul Rahova, așteptat de un grup de susținători (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Eduard Vînătoru)

Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat, deși se consideră un deținut politic și susține că nu a fost condamnat în mod cinstit, declară la RFI deputatul USR PLUS Cătălin Teniță. Fostul președinte al PSD a fost eliberat joi din închisoare, printr-o decizie a Tribunalului Giurgiu.

Cătălin Teniță spune după eliberarea lui Liviu Dragnea că ”articolul privind eliberarea condiționată vorbește de faptul că instanța este convinsă că inculpatul, infractorul s-a schimbat, că poate să se reintegreze în societate. Or domnul Dragnea și în timpul detenției și ulterior, ieri, când a ieșit, s-a considerat o victimă politică, un deținut politic, consideră că s-a creat o conspirație împotriva lui. Or asta este o poziție contrară spiritului acelui articol. Dacă cineva consideră că nu a fost condamnat în mod cinstit, rezultă că el nu este o persoană care are încredere în justiție, ca principiu fondator”.

 

Dragnea, ieșit din penitenciar: Eu mă consider deţinut politic. PSD, partid condus de lași

 

Ce rol va juca Liviu Dragnea, după eliberarea din închisoare? Ion M. Ioniță: Are susținătorii săi, dar să nu speculăm prea mult

 

În opinia sa, ”chiar și eliberat condiționat, Liviu Dragnea este în continuare o persoană care a săvârșit o infracțiune de trei ani și jumătate și mai are două dosare în curs. Deci el continuă să fie din perspectiva mea o persoană condamnată penal și o persoană urmărită penal”.

 
Cătălin Teniță, despre eliberarea lui Liviu Dragnea