Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alina Gorghiu îi taxează pe criticii lui Cîțu: Unii din PNL vor să-l lase șomer pe Ciolacu

Alina Gorghiu PNL PSD Guvern Citu stabilitate.jpg

Alina Gorghiu critică moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR (Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu)
Alina Gorghiu critică moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR (Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu)

Senatoarea PNL Alina Gorghiu face la RFI un comentariu acid la adresa colegilor de partid care-l critică pe premierul Florin Cîțu: ”Mai sunt momente în care am senzația că vrem să-l lăsăm, unii dintre noi, șomer pe domnul Marcel Ciolacu”. Pe de altă parte, ea infirmă existența unui document cu antetul Guvernului, apărut în presă, despre strategia de comunicare a lui Cîțu în perspectiva Congresului PNL din septembrie.

Alina Gorghiu declară că toți liberalii ar trebui să susțină Guvernul condus de Florin Cîțu: ”Trebuie să ne uităm către PNL-ul din 2024. Este foarte important să susținem cu toții această guvernare, să ținem cu toții la credibilitatea premierului, a partidului, a parteneriatului pe care PNL l-a avut constant cu președintele Klaus Iohannis și să alegem varianta care să facă din PNL cel mai puternic partid pentru anul electoral 2024”.

Întrebată dacă există liberali care nu susțin actuala guvernare, senatoarea a dat de înțeles că unii colegi de partid critică Executivul condus de Florin Cîțu mai vehement decât o face PSD: ”Mai sunt momente în care am senzația că vrem să-l lăsăm, unii dintre noi, șomer pe domnul Marcel Ciolacu. Ați mai văzut atacuri, nu vreau să nominalizez. Competiția asta nu e despre cei care atacă, e despre cei care construiesc echipe. Numai că unii aleg atenția presei pentru 24 de ore, atacând guvernarea, atacând premierul, atacând lucrurile bune făcute în această perioadă sau vorbind exclusiv despre trecut”.

 

Orban spune că și-ar da viața pentru PNL. Gorghiu: Patetic pentru gustul meu

 

Rareș Bogdan la RFI: Florin Cîțu va fi liderul PNL/Poate fi ce este Draghi pentru Italia

 

HotNews și G4Media au publicat un document cu antetul Guvernului, în care este precizată strategia de comunicare a echipei lui Florin Cîțu, în perspectiva Congresului PNL. Alina Gorghiu infirmă existența documentului: ”Este un fals ordinar. Este din punctul meu de vedere o altă mistificare a realității, folosită de unii colegi în campania internă. Nu există nici un document. Sunt în toate grupurile de comunicare ale echipei Florin Cîțu. Acest document nu există, exclus să fie cu antetul Cancelariei”.

 
Alina Gorghiu, despre atmosfera din PNL înainte de Congresul din septembrie