Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adrian Wiener (USR PLUS): Valul patru al pandemiei va avea efecte dramatice în România

Covid Adrian Wiener test negativ China.jpg

Adrian Wiener: În China nu există imunitate colectivă în fața Covid-19
Adrian Wiener: În China nu există imunitate colectivă în fața Covid-19
Sursa imaginii: 
Facebook/Adrian Wiener

Ritmul campaniei de vaccinare din România este foarte îngrijorător, declară la RFI vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților Adrian Wiener, membru USR PLUS. El crede că ”orice măsură, chiar și de recompensă, chiar și de condiționare a accesului la anumite obiective publice ar trebui să fie un mijloc prin care să creștem rata de vaccinare”.

Doar aproximativ 13 mii de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România. Dintre ele, circa 8.600 au primit prima doză. Numărul total de persoane vaccinate se apropie de 4,9 milioane, un ritm foarte scăzut al campaniei de vaccinare, în condițiile în care autoritățile și mulți experți se așteaptă la un val patru al pandemiei, la toamnă, mai ales pe fondul prezenței variantei Delta a coronavirusului, o variantă mult mai contagioasă.

Deputatul USR PLUS Adrian Wiener spune în contextul ritmului scăzut de vaccinare din România că situația este ”foarte îngrijorătoare, pentru că într-adevăr, contagiozitatea variantei Delta, tendința de a avea un număr mai mare de spitalizări decât varianta cu care ne-am obișnuit și pe lângă aceste cifre mici globale de vaccinare, faptul că doar sub 30% din populația vulnerabilă peste 60 de ani este vaccinată, toate aceste lucruri ne fac să ne gândim la faptul că valul patru va fi unul cu efecte dramatice în România, cu un număr foarte mare de spitalizări și decese”.

 

Franţa: Sute de mii de persoane au protestat în stradă împotriva "dictaturii sanitare"

 

Răzvan Cherecheș: Ritmul vaccinării va scădea din cauza relaxărilor/Valul patru, la toamnă

 

Parlamentarul-medic crede că ”orice mijloc prin care creștem rata de vaccinare este un mijloc bun. Cântărirea în termeni de etică acum nu mai are vreun sens, în măsura în care lucrurile stau cum stau. Orice măsură, chiar și de recompensă, chiar și de condiționare într-un fel a accesului la anumite obiective publice ar trebui să fie într-un fel sau altul un mijloc prin care să creștem rata de vaccinare și stimulentele pot fi unul dintre ele, categoric”.

 
Adrian Wiener, despre ritmul scăzut al campaniei de vaccinare anti-Covid din România