Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ceremonie la Arcul de Triumf pentru militarii români care au participat la misiuni în Afganistan

ceremonie.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/MApN

Cei 19 ani de prezență a militarilor români în Afganistan se încheie oficial cu ceremonia militară organizată astăzi, 21 iulie, începând cu ora 10.00, în Piața Arcul de Triumf din București.

Va fi paradă militară la Arcul de Triumf în onoarea militarilor români care au participat la misiuni în Afganistan. 

Vor defila detaşamente pedestre reprezentând structurile militare ale Armatei României care au îndeplinit misiuni în acest teatru de operaţii începând din anul 2002 şi până în luna iunie a acestui an.

Defilarea va fi deschisă de un detaşament format din militari răniţi în timpul celor peste 19 ani de participare a Armatei României la misiuni în Afganistan. Dispozitivul de defilare va include şi un detaşament al Jandarmeriei, care a executat, de asemenea, misiuni în acest teatru de operaţii.

De asemenea, vor fi decorate drapele de luptă ale unor comandamente, mari unităţi şi unităţi ale Armatei României care au condus sau au executat misiuni în teatrul de operaţii.

Pe timpul ceremoniei se va păstra un moment de reculegere și se va depune o coroană de flori în memoria militarilor căzuți la datorie în teatrele de operații externe, iar formații de aeronave vor survola monumentul, anunță MApN.

Ultimul detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan, format din 140 de militari, s-a întors în ţară la finalul lunii iunie.

În cei 19 ani de participare cu structuri militare în acest teatru de operaţii, 27 de militari români şi-au pierdut viaţa în acţiuni de luptă, iar peste 200 au fost răniţi.