Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


UDMR nu renunță la amendamentul privind SIIJ. Csoma Botond la RFI: Stelian Ion spune bazaconii de grădiniță

Csoma Botond UDMR armistitiu.jpg

Csoma Botond ar vrea refacerea coaliției PNL-USR-UDMR (Sursa foto: Facebook/Csoma Botond)
Csoma Botond ar vrea refacerea coaliției PNL-USR-UDMR (Sursa foto: Facebook/Csoma Botond)

UDMR merge înainte cu amendamentul legat de desființarea SIIJ, prin care atribuțiile Secției Speciale ar trece la Parchetul General, nu la DNA, declară la RFI liderul deputaților Uniunii, Csoma Botond.

Discuțiile de marți din coaliție pe tema modului în care ar trebui desființată Secția Specială de anchetare a magistraților au eșuat. Propunerea USR PLUS ca magistratul investigat să poată cere mutarea dosarului său la alt Parchet a fost respinsă de UDMR, care își menține amendamentul ca dosarele SIIJ să treacă la Parchetul General, nu la DNA, așa cum vrea ministrul Justiției, Stelian Ion.

Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, spune că blocajul pe tema desființării SIIJ continuă: ”Este un blocaj pe acest aspect. Eu am propus ieri la ședința coaliției să purcedem la treabă privind reforma în justiție, pentru că sunt foarte multe alte probleme pe care trebuie să le rezolvăm în domeniul justiției. Nu înțeleg de ce domnul ministru se cramponează de acest singur subiect”.

El afirmă că ”domnul Stelian are o abordare absolut politicianistă și manipulează. A spus zilele trecute că noi nu dorim ca MCV-ul să fie ridicat și că noi facem jocul Ungariei, că Ungaria nu vrea ca România să intre în Schengen. Cum poți să spui ca ministru al Justiției asemenea bazaconii de grădiniță?”.

 

Daniel Fenechiu (PNL): Amendamentul UDMR la proiectul de desființare a SIIJ este binevenit

 

Moșteanu: Sesiunea extraordinară, exclusă, în lipsa unui acord în coaliție privind SIIJ

 

Întrebat dacă UDMR renunță la amendament, Csoma Botond a răspuns: ”Mergem cu el înainte. În acest moment, nu renunțăm la acel amendament”.

 
Csoma Botond, despre compromisul propus de Stelian Ion privind desființarea SIIJ, respins de UDMR