Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Miliardarul Thomas Barrack, un aliat al lui Donald Trump, a fost arestat

thomas_barrack.jpg

Thomas Barrack
Sursa imaginii: 
Reuters

Miliardarul Thomas Barrack, un aliat apropiat al lui Donald Trump, a fost arestat de poliția americană sub acuzaţia că a făcut în mod ilegal lobby în favoarea Emiratelor Arabe Unite (EAU) în administraţia de la Casa Albă, transmite Reuters.

Barrack şi alţi doi inculpaţi sunt acuzaţi că nu s-au înregistrat ca lobbyişti şi că şi-au folosit influenţa pentru a promova obiectivele de politică externă ale EAU în Statele Unite.

"Inculpaţii au valorificat în repetate rânduri prietenia şi accesul lui Barrack la un candidat care a fost ales în cele din urmă preşedinte, oficiali de înaltă campanie şi oficiali guvernamentali şi mass-media americană, pentru a avansa obiectivele politice ale unui guvern străin fără a dezvălui adevăratele lor loialităţi", a declarat un oficial al Departamentului de Justiţie al SUA, Mark Lesko, într-un comunicat de presă.

De asemenea, Barrack este suspectat că a minţit în mod repetat în timpul unei audieri la FBI cu privire la relaţiile sale cu EAU.

Barrack, în vârstă de 74 de ani, este un aliat vechi al lui Trump şi fondatorul marii firme cu capital privat Colony Capital. Miliardarul a renunţat la funcţia de director general al Colony Capital în 2020. În aprilie, a demisionat din funcţia de preşedinte executiv al firmei.