Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mioara Costin demisionează din echipa lui Cîțu, în urma scandalului generat de documentul cu antetul Guvernului

mioara.jpg

Consiliera premierului Florin Cîțu, Mioara Costin
Consiliera premierului Florin Cîțu, Mioara Costin
Image source: 
Facebook

Consiliera premierului Florin Cîțu, Mioara Costin, al cărei nume apare pe documentul trimis de la Guvern cu punctajul pentru campania internă din PNL, a demisionat, decizia de eliberare din funcţie fiind publicată, joi seară, în Monitorul Oficial.

În Monitorul Oficial nr. 0723 din 22 Iulie 2021 a fost publicată deciza premierului Florin Cîţu privind ”eliberarea doamnei Mioara Costin, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului”.

”Având în vedere cererea doamnei Mioara Costin (...) prim-ministrul emite prezenta decizie: Articol unic – La data intrării în vigore a prezentei decizii, doamna Mioara Costin se eliberează, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului”, se arată în document.

Numele Mioarei Costin apare pe un documentul trimis de la Guvern, cu antetul acestei instituții, cu punctajul pentru campania internă din PNL. La scurt timp, au apărut în spațiul public acuzații față de folosirea instituției Guvernului în cadrul disputei pentru putere din PNL.

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, întrebat dacă a verificat dacă este real documentul de la Guvern cu punctajul privind campania internă din PNL, că nu poate comenta decât pe baza unor documente oficiale.

Prim-ministrul a mai spus că nu poate comenta documente editabile care apar în presă, chestionat despre semnătura electronică a Miorei Costin, şi a afirmat că în Guvern nu există semnături electronice pe documente.