Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ciprian Ciucu noul președinte PNL București

ciucu.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, este noul președinte PNL București! El a fost ales cu 498 de voturi, în timp ce Violeta Alexandru a obținut 403 voturi.

Alegerile din Organizatia București a partidului Național Liberal au beneficiat de o atmosferă extrem de tensionată - au fost lansate critici dure și inclusiv acuzații de trădare. Cîțu și Orban au discutat în contradictoriu legat de numirea lui Nicușor Dan drept candidatul opoziției la alegerile din 2020. Cîțu i-a reproșat lui Dan că nu a intrat în PNL după ce a primit sprijinul partidului.

La rândul său, Ludovic Orban a declarat liberalii au mai fost daţi afară din funcţii publice, dar acest lucru s-a întâmplat de către reprezentanţii PSD şi nu de către cei ai PNL. Liderul liberalilor în discursul său de la alegerile pentru preşedinţia PNL Bucureşti  a declarat că anul trecut a găsit soluţia pentru a învinge PSD la Primăria Capitalei şi dacă nu realiza acest lucru atunci Firea era acum primar.

La funcția de preşedinte au candidat fostul lider al PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, dar şi primarul Sectorului 6, liderul liberalilor din sector Ciprian Ciucu. Violeta Alexandru a avut susţinerea preşedintelui PNL, Ludovic Orban, în timp ce Ciprian Ciucu a fost susţinut de premierul Florin Cîţu. Aceste alegeri au dat startul pentru congresul PNL din toamnă, când se va alege președintele partidului.