Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iulian Bulai (USR PLUS): Proiectul anti-LGBT anunțat de AUR, o aberație, vom vota împotrivă

Iulian Bulai USR plagiat Nicolae Ciuca.jpg

Iulian Bulai critică golirea de conținut a CNATDCU
Iulian Bulai critică golirea de conținut a CNATDCU
Sursa imaginii: 
Facebook/Iulian Bulai

Proiectul AUR îndreptat împotriva comunității LGBT este o aberație, declară la RFI vicepreședintele USR PLUS Iulian Bulai. Formațiunea extremistă a anunțat că va depune un proiect de lege similar celui din Ungaria lui Viktor Orban, criticat de Bruxelles. Documentul AUR va limita promovarea în rândul minorilor a homosexualității și a schimbării de sex.

Iulian Bulai spune în contextul proiectului anti-LGBT anunțat de AUR că ”asistăm la o competiție a urii și a intoleranței din partea unui partid parlamentar care se vrea a fi serios, dar care își ia ca exemple partide extremiste și țări care sunt date la o parte în UE, care sunt marginalizate, pentru că nu înțeleg că trebuie să ne raportăm cu respect și cu demnitate față de toate persoanele, indiferent de orientarea lor, indiferent de apartenența lor etnică sau de orientarea lor sexuală. Asta face AUR acum, ostilizează o categorie socială din România și mai mult, creează o falsă problemă. În România, doar 7% dintre copii au acces la o minimă educație sexuală, care este educația sexuală clasică”.

 

Legea homofobă din Ungaria, propusă și în România de UDMR? Asociația Accept: Sunt declarații populiste ale unui lider politic mărunt

 

Ungaria: comunitatea LGBT și identitatea de gen, noile ținte ale lui Viktor Orbán

 

Deputatul USR PLUS anunță că se va opune proiectului AUR în Parlament: ”Eu cred că noi, ce de la USR PLUS, ne vom opune unor asemenea aberații și ca la referendumul pentru definirea familiei în Constituție, eu cred că USR-ul se va opune și colegii mei din Parlament și cu mine vom vota împotriva acestui proiect. Nu am văzut acest proiect, nu știu dacă este depus, nu am avut o discuție la grupul parlamentar, pentru că este o știre foarte proaspătă și nici nu am discutat cu ceilalți colegi din conducerea partidului, dar sentimentul meu este că ne vom opune unei asemenea inițiative”.

 
Iulian Bulai, despre proiectul anti-LGBT anunțat de AUR