Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bușoi: Vaccinarea obligatorie în Sănătate nu ar fi potrivită, recompensa e mai eficientă

Cristian Busoi proiecte Sanatate taiate PNRR.jpg

Cristian Bușoi: PNRR trebuie diminuat cu 2,1 miliarde
Cristian Bușoi: PNRR trebuie diminuat cu 2,1 miliarde
Sursa imaginii: 
Facebook/Cristian Bușoi

Recompensarea unor categorii de angajați care se vaccinează anti-Covid ar putea fi o măsură eficientă, declară la RFI eurodeputatul PNL Cristian Bușoi. El crede că angajații din sistemul sanitar nu ar trebui obligați să se vaccineze, ci mai degrabă stimulați. În România, nu s-a pus deocamdată problema vaccinării obligatorii în sistemul sanitar, așa cum se întâmplă în alte țări.

Cristian Bușoi e de părere că ar trebui luată în calcul ideea de a recompensa unele categorii de persoane care se vaccinează anti-Covid: ”Poate o măsură la care ar trebui să reflectăm și care a fost deja introdusă în anumite țări europene este aceea de a stimula, nu neapărat de a obliga, așa cum s-a întâmplat în alte țări europene, dar de a stimula și mai mult vaccinarea în rândul unor categorii de persoane care intră în contact cu foarte mulți oameni. Evident, mă refer în primul rând la personalul medical și nu numai, ci la acele profesii care prin natura lor presupun o interacțiune cu un număr mare de oameni. Sunt țări europene care au cerut obligativitatea vaccinării pentru aceste categorii. Poate în România ar fi puțin percepută negativ obligativitatea, dar poate anumite recompense, anumite stimulări ar fi mai eficiente și ar asigura o rată de aproape 100% vaccinare pentru anumite categorii profesionale, care ar ajuta foarte mult în a controla răspândirea virusului”.

 

Guvernul a aprobat noi relaxări de la 1 august. În ce spații vor intra doar cei vaccinați?

 

Dovezi false de vaccinare, anchetă făcută de DSP Iași și Poliție

 

Întrebat dacă nu ar fi totuși ciudat să fie recompensați angajații din sistemul sanitar care se vaccinează, ținând cont că de acolo ar trebui să vină de fapt semnalul vaccinării, eurodeputatul a răspuns: ”Când mă refer la recompense nu mă refer neapărat la sume de bani, poate asta ar genera o oarecare nemulțumire în rândul restului populației, dar poate anumite zile libere în plus, se pot gândi unele măsuri de stimulare a vaccinării pentru anumite categorii (...). Mai e un lucru foarte important. Dacă totuși nu cred că ar fi potrivit în România să obligăm personalul medical să se vaccineze, ci trebuie găsite metode mai stimulative, mai pozitive, în schimb aș fi extrem de dur și extrem de hotărât în cazul unor oameni din personalul medical care fac propagandă publică împotriva vaccinului”.