Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


COVID-19| Israelul administrează vârstnicilor a treia doză de vaccin

pfizer.jpg

Vaccin Pfizer
Sursa imaginii: 
REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Israelul va începe să ofere de săptămâna viitoare o a treia doză a vaccinului Pfizer / Biontech COVID-19 persoanelor cu vârste peste 60 de ani, a anunțat directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash. Cu o condiție ...

Ministerul Sănătăţii israelian a informat direcţiile sanitare care au desfăşurat campania de vaccinare că începând de duminică pot fi administrate dozele de consolidare. Condiția pentru administrarea celei de-a treia doze este ca de la a doua doză să fi trecut cel puțin cinci luni. 

„Strategia noastră este clară: să protejăm viața și să menținem viața de zi cu zi în statul Israel", a spus prim ministrul Naftali Bennett. „Vom continua să abordăm pandemia și răspândirea variantei  Delta temeinic și responsabil împreună”, a adăugat Bennet.

Populația în vârstă a Israelului a fost prima dată vaccinată ca parte a lansării de vaccinuri inovatoare, mulți vârstnici fiind inoculați în decembrie, ianuarie și februarie, fiind considerați ca fiind cel mai vulnerabil sector al populației.

Odată cu apariția variantei Delta în Israel cazurile COVID-19 și spitalizările au sporit, atât în rândul celor vaccinați și al celor nevaccinați.

Săptămâna trecută Israelul susținea că vaccinul Pfizer are o eficacitate de doar 39% pentru varianta Delta, dar oferă în continuare o protecție puternică împotriva formelor severe și a spitalizării. Între timp, potrivit datelor preliminare ale unui studiu anunţate ieri de Pfizer, o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 poate ''impulsiona puternic'' protecţia împotriva variantei Delta a coronavirusului SARS-CoV-2.

Pfizer estimează că această a treia doză de consolidare ar putea multiplica cu 100 neutralizarea variantei Delta şi ea ar trebui administrată într-un interval cuprins între 6 şi 12 luni după vaccinarea completă cu cele două doze din schema actuală. 

Varianta Delta a noului coronavirus, dominantă deja în Europa, este prezentă în peste 104 țări.