Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Klaus Iohannis îl înțeapă pe ministrul Justiției, Stelian Ion, pe tema desființării SIIJ

klaus_iohannis_stelian_ion_siij.jpg

Politolog: AUR speculează un moment politic prielnic. Demersul de suspendare a președintelui nu va avea succes
Politolog: AUR speculează un moment politic prielnic. Demersul de suspendare a președintelui nu va avea succes
Sursa imaginii: 
presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat miercuri nemulțumit de modul în care funcționează coaliția aflată la guvernare. Șeful statului spune că ministrul Justiției, Stelian Ion, nu a găsit formula potrivită să desființeze Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Klaus Iohannis declară că nu este surprins de lupta dintre partidele care formează coaliția de guvernare: ”Haideți să ne amintim cum a apărut această coaliție și cum s-au poziționat unii față de alții, cei care sunt acum împreună. Noi am avut, nu de mult, la sfârșitul anului trecut, campania electorală și aproape s-au duelat în public. Deci vă dați seama că o astfel de coaliție are nevoie de timp până când se rodează, până când mecanismele funcționează foarte bine”.

Șeful statului spune că sunt chestiuni care nu funcționează și care îl nemulțumesc: ”Mai sunt multe lucruri care nu funcționează. Bunăoară, SIIJ nu a fost desființat, chit că toată lumea s-a lăudat că așa va face, dar ministrul Justiției nu a găsit încă calea potrivită. Legile justiției, nici nu există un proiect acceptat în coaliție și sunt și eu nemulțumit de aceste lucruri”.

 

Cristian Pantazi: Klaus Iohannis e scut pentru majoritatea antireformistă

 

Redactorul-șef de la G4Media, Cristian Pantazi, comentează la RFI declarațiile președintelui: ”Este inacceptabilă ieșirea președintelui, cu un atac la ministrul Justiției, Stelian Ion, pe tema desființării Secției Speciale. Președintele l-a acuzat direct pe Stelian Ion că nu a găsit calea corectă, deși știm pe declarații publice că UDMR este partidul care se opune desființării SIIJ”.

 

 

Klaus Iohannis nu crede în restricții. Pantazi: Președintele se poziționează pe contrasens

 

Adevărata miză a conflictului din coaliție pe tema desființării SIIJ. Ovidiu Voicu: UDMR va continua să fie frâna

 

Cristian Pantazi precizează că ”în mod factual, ministrul Stelian Ion în acest moment este singurul care demonstrează prin fapte, prin decizii, că vrea să facă reforma în Justiție. Restul scenei politice nu vrea această reformă. PNL are zeci de probleme interne și sunt foarte mulți lideri PNL care nu vor o Justiție cu adevărat reformată și independentă. De PSD nu mai spunem, iar UDMR ne-a demonstrat, respinge orice inițiativă minimală de reformă și anume desființarea SIIJ. Președintele Iohannis e acum scut pentru această majoritate antireformistă din politica românească”.

 
Cristian Pantazi, despre critica lui Klaus Iohannis la adresa lui Stelian Ion pe tema desființării SIIJ