Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tomac: Abordarea lui Klaus Iohannis privind restricțiile pentru nevaccinați este greșită

Eugen Tomac razboi Ucraina imposibil intampla.jpg

Eugen Tomac: Toate țintele pe care le-a avut Putin până acum au dat greș
Eugen Tomac: Toate țintele pe care le-a avut Putin până acum au dat greș
Sursa imaginii: 
Facebook/Eugen Tomac

Poziționarea președintelui Klaus Iohannis pe tema restricțiilor pentru persoanele nevaccinate nu este cea mai fericită, spune la RFI eurodeputatul PMP Eugen Tomac. Șeful statului a declarat anterior că nu va accepta măsuri care duc la discriminări, dând de înțeles că nu agreează ideea unor eventuale restricții pentru persoanele nevaccinate.

Eugen Tomac crede că poziționarea președintelui Klaus Iohannis în privința unor eventuale restricții pentru persoanele nevaccinate este greșită: ”Este o abordare greșită fundamental, în primul rând pentru că discutăm despre sănătatea publică și nu cred că discutăm despre fapte de îngrădiri sau discriminări care pot fi prezentate în această cheie, dintr-un simplu motiv, pentru că putem trece prin această pandemie doar dacă ne vaccinăm, altfel nu vom reveni foarte rapid la perioada de dinainte de pandemie (...). Nu cred că poziționarea președintelui este cea mai fericită, pentru că nu discutăm despre libertăți fundamentale îngrădite, ci despre modalități prin care putem evita un dezastru mult mai mare”.

 

Klaus Iohannis nu crede în restricții. Pantazi: Președintele se poziționează pe contrasens

 

Sorin Paveliu (SAR): Personalul medical care refuză să se vaccineze să fie trimis la reeducare

 

Întrebat dacă angajații din sistemul sanitar și profesorii ar trebui obligați să se vaccineze, eurodeputatul a răspuns: ”Cred că este o soluție care merită luată în seamă și cred că ar trebui explicată această obligativitate, pentru că discutăm de personalul sanitar, care din nefericire are în corpul său destule voci care pun sub semnul întrebării vaccinarea. Cred că este o abordare profund greșită, suntem în plină criză de sănătate, mor milioane de oameni și cred că singura soluție pentru a putea trece mai rapid prin această criză este să fim responsabili, maturi și cu mult mai multă fermitate trebuie acționat în ideea vaccinării cetățenilor într-un număr cât mai mare, fără a-i obliga, bineînțeles”.

 
Eugen Tomac, despre poziția președintelui Klaus Iohannis pe tema unor eventuale restricții pentru nevaccinați