Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cosette Chichirău (USR PLUS): Premierul Cîțu are o poziție agresivă față de Drulă

Cosette Chichirau Florin Citu Catalin Drula.png

Cosette Chichirău îi cere premierului Florin Cîțu să fie mai moderat în comentarii (Sursa foto: Facebook/Cosette Chichirău)
Cosette Chichirău îi cere premierului Florin Cîțu să fie mai moderat în comentarii (Sursa foto: Facebook/Cosette Chichirău)

Premierul Florin Cîțu ar trebui să fie mai moderat în comentarii, declară la RFI deputata USR PLUS Cosette Chichirău. Șeful Guvernului a afirmat că ar trebui nu să dea bani în plus, ci mai degrabă să ia de la Ministerul Transporturilor, la rectificarea bugetară, din cauza execuției bugetare slabe de la instituția condusă de Cătălin Drulă.

Cosette Chichirău spune ce așteaptă USR PLUS de la rectificarea bugetară: ”Așteptările noastre sunt ca prioritățile României să fie luate în considerare și nu culoarea politică a miniștrilor. Noi credem că Guvernul lucrează pentru toată țara, ar trebui să lucreze ca o echipă. Indiferent de alegerile interne din PNL, ar trebui ca prioritățile României să fie pe primul loc”.

Deputata precizează că suma propusă pentru Ministerul Transporturilor la rectificarea bugetară este insuficientă: ”La Transporturi avem nevoie de cel puțin două miliarde de lei la rectificare, pentru ca CFR să mai poată să funcționeze. După zeci de ani de subfinanțare, vedem că liniile ferate sunt degradate foarte grav, așa că nu putem să începem să reparăm infrastructura feroviară și rutieră fără investiții. Or suma propusă momentan era doar de 320 de milioane la Transporturi. Asta este o sumă cu care Ministerul Transporturilor nu poate funcționa”.

Premierul Florin Cîțu a declarat că ar trebui nu să dea bani în plus, ci mai degrabă să ia de la Ministerul Transporturilor, din cauza execuției bugetare slabe de la instituția condusă de Cătălin Drulă. Cosette Chichirău consideră că șeful Guvernului are o poziție agresivă: ”Mi se pare puțin agresivă. În primul rând, nu poți să obții bani de la afaceri în care nu investești, adică cum ar putea să facă CFR profit sau TAROM, dacă nu se fac investiții. În al doilea rând, cred că premierul ar trebui să aprecieze activitatea de la Ministerul Transporturilor, unde foarte multe proiecte au fost deblocate (...), premierul ar trebui să fie mai moderat în comentarii”.

 
Cosette Chichirău, despre rectificarea bugetară