Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cosette Chichirău: Criticile lui Klaus Iohannis la adresa lui Stelian Ion sunt nejustificate

Stelian Ion USR desfiintare SIIJ.jpg

Stelian Ion critică Ministerul Justiției pe tema desființării SIIJ
Stelian Ion critică Ministerul Justiției pe tema desființării SIIJ
Sursa imaginii: 
Facebook/Stelian Ion

Președintele Klaus Iohannis și membrii coaliției ar trebui să se preocupe de obiectivele de guvernare, nu să îmbrâncească anumiți colegi dintr-un alt partid, spune la RFI deputata USR PLUS Cosette Chichirău. Ea comentează declarația critică a președintelui Klaus Iohannis la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion, declarație susținută ulterior de premierul Florin Cîțu.

Președintele Klaus Iohannis l-a criticat recent pe ministrul Justiției, Stelian Ion, membru USR PLUS, pentru că încă nu a găsit ”calea potrivită” de a desființa Secția Specială de anchetare a magistraților. Premierul Cîțu i-a dat apoi dreptate șefului statului, spunând că ministrul Justiției este cel care ar trebui să împingă lucrurile de la spate.

În opinia deputatei Cosette Chichirău, criticile la adresa lui Stelian Ion sunt nejustificate: ”Mi se par nejustificate. În primul rând, desființarea Secției Speciale este sau ar trebui să fie un obiectiv al coaliției de guvernare, nu doar al unui ministru, indiferent de partidul din care acel ministru provine, în acest caz de la USR PLUS. Domnul Iohannis ar trebui să fie direct interesat de desființarea Secției Speciale. În campanie, a părut foarte interesat de subiectul justiției, a făcut un referendum pe tema justiției, deci ar trebui să vedem eforturi personale din partea președintelui, pentru desființarea Secției Speciale, nu doar critici aruncate asupra unei singure persoane”.

 

Klaus Iohannis îl înțeapă pe ministrul Justiției, Stelian Ion, pe tema desființării SIIJ

 

Cosette Chichirău (USR PLUS): Premierul Cîțu are o poziție puțin agresivă față de Drulă

 

Deputata cere ca miniștrii USR PLUS să nu mai fie ”îmbrânciți” în coaliție: ”Până la urmă, funcționăm ca o echipă, atât Guvernul, Executivul, președintele face parte din Executiv și trebuie ca toți să ne preocupăm de obiectivele de guvernare, nu să încercăm să îmbrâncim anumiți colegi dintr-un alt partid”.

 
Cosette Chichirău, despre criticile lui Klaus Iohannis la adresa lui Stelian Ion, pe tema desființării SIIJ