Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gavrilița, discuție telefonică cu Cîțu. Au vorbit și despre viitoarea ședință comună a Guvernelor R.Moldova și României

florin_citu.png

Premierul moldovean, discuție cu omologul său român despre viitoarea ședință comună a Guvernelor R.Moldova și României
Sursa imaginii: 
Guvernul R.Moldova

Prim-ministrul R.Moldova, Natalia Gavrilița, a avut o discuție telefonică cu premierul României, Florin Cîțu. Gavrilița i-a mulțumit omologului său pentru mesajul de felicitare și de susținere exprimat în ziua învestirii noului Guvern. Cei doi premieri au vorbit și despre viitoarea ședință comună a celor două guverne, la Chișinău. 

Totodată, șeful Cabinetului de Miniștri de la Chișinău a mulțumit Guvernului României pentru sprijinul acordat Republicii Moldova, inclusiv pentru donațiile de motorină, vaccinuri anti-COVID, echipamente dar, în special, pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova. O altă temă abordată a fost reluarea și extinderea acordului interguvernamental pentru asistență tehnică nerambursabilă. Părțile au agreat crearea unui grup de lucru la nivel tehnic pentru pregătirea acordului.

De partea sa, Florin Cîțu și-a exprimat tot sprijinul pentru noul Guvern de la Chișinău prin dispunerea de a începe imediat lucrul pe întreaga agendă de cooperare bilaterală, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. 

Să spunem că, luni, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, l-a primit în vizită la ministerul de externe pe ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Ministrul de externe Nicu Popescu a discutat despre modalitățile de consolidare a cooperării bilaterale, aprofundarea și extinderea Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și dezvoltarea în continuare a relațiilor speciale privilegiate moldo-române. În context, oficialii s-au referit și la pregătirile în timpul apropiat a unei vizite de lucru la București.

Totodată, vicepremierul a remarcat că realizarea proiectelor în domeniul infrastructurii energetice, transportului și comunicațiilor, avansarea inițiativelor comune în sfera socială, culturală și educațională sunt esențiale în promovarea unei politici externe active cu România în contextul marcării, anul acesta, a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.   

 
Corespondentul RFI, Valeria Vițu despre discuția telefonică, purtată de premierul R.Moldova, Natalia Gavrilița, cu omologul său român, Florin Cîțu