Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul Cîțu, reacție la afirmațiile lui Stelian Ion la RFI: Soluțiile vin de la miniștri, nu din altă parte

florin-citu-relaxare-1-iunie.jpg

Sursa imaginii: 
gov.ro

„Fiecare ministru este responsabil de implementarea programului de guvernare”. Iată reacția premierului Florin Cîțu, după ce ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat la RFI că simte o presiune în ceea ce privește desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Florin Cîțu a refuzat să comenteze în detaliu afirmațiile ministrului Justiției, precum și solicitarea acestuia ca președintele Klaus Iohannis să se implice în deblocarea procedurilor de desființare a SIIJ. Totuși, premierul a lăsat să se înțeleagă că soluția nu poate veni de la șeful statului:

„Cer de la fiecare ministru să fie responsabil pentru implementarea propriului program de guvernare. Fiecare ministru trebuie să găsească soluțiile să implementeze programul de guvernare. Soluțiile nu vin din altă parte”, a spus Cîțu.

Ascultă

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat într-un interviu la RFI, că simte o presiune, întrebat dacă există o ofensivă împotriva sa pe tema desființării Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

„Aș putea spune că simt presiunea asta, dar avantajul meu este acela că nu mi-am dorit în mod special să dețin această funcție, nu voi face compromisuri de natură să regret la un moment dat, doar pentru a păstra funcția (...), voi face exact ce îmi dictează conștiința și ceea ce cred că este corect pentru justiție”, a spus Stelian Ion.

Criticat de președintele Klaus Iohannis că nu a găsit „calea potrivită” pentru desființarea SIIJ, Stelian Ion afirmă că UDMR-ul este cel care trebuie criticat și dă de înțeles că o implicare a șefului statului în deblocarea situației ar fi binevenită.