Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cseke, după ce Cîțu a admis că a stat la închisoare în SUA: Categoric, pentru noi nu este un subiect de coaliție

Premierul Florin Cîțu a avut o atitudine de om politic responsabil când a recunoscut că a stat la închisoare în SUA, acum 20 de ani, declară la RFI ministrul Dezvoltării, Cseke Attila (UDMR). Șeful Guvernului a admis că a stat două zile după gratii și a plătit o amendă în Statele Unite, după ce a condus mașina sub influența alcoolului.

Cseke Attila se ferește să comenteze prea mult cazul de acum 20 de ani, când Florin Cîțu a stat la închisoare în SUA: ”Nu pot să ofer prea multe comentarii, am fost întrebat și ieri dacă acesta este un subiect de coaliție. Noi nu credem că este un subiect de coaliție o persoană ce a făcut acum 20 de ani. Eu cred că domnul prim-ministru a fost foarte sincer și direct din reacția dânsului și cred că acest lucru este o chestiune bună. Foarte deschis și sincer a spus despre ceea ce s-a întâmplat și nu cred că putem să judecăm pe cineva, chiar dacă este prim-ministru astăzi, pentru ceea ce s-a întâmplat acum 20 de ani. În mod categoric, pentru noi nu este un subiect de coaliție, noi avem lucruri foarte importante de făcut, decât să comentăm o asemenea știre”.

 

Cât de gravă e greșeala de acum 20 de ani a lui Cîțu? „Nu sunt motive pentru demisie”

 

Întrebat dacă în opinia sa, premierul Florin Cîțu a mințit prin omisiune, ministrul Dezvoltării a răspuns: ”Nu știu în ce sens putea să mintă prin omisiune, pentru că nu a fost întrebat până acum de această chestiune, dar încă o dată, e un subiect care privește viața unui om, o chestiune care s-a întâmplat acum 20 de ani, domnul Cîțu și-a asumat această chestiune, nu a ascuns când a fost întrebat, eu cred că a fost o atitudine de om responsabil și dacă vreți și de om politic responsabil”.

 
Cseke Attila, despre episodul Florin Cîțu la închisoare în SUA