Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Militarii israelieni au doborât o dronă a organizaţiei islamiste Hezbollah, la granița cu Libanul

drona-avion-lupta-pilot.jpg

Avion fără pilot

Armata a doborât o dronă militară a organizaţiei şiite libaneze, într-un incident produs la frontiera dintre Israel şi Liban, au anunţat joi seară oficiali evrei citaţi de „The Times of Israel” și „The Jerusalem Post”.

Acțiunea a avut loc miercuri seară, dar a fost dezvăluită mai târziu. Drona se deplasa dinspre sudul Libanului spre nordul Israelului şi a fost doborâtă imediat după ce a intrat în spaţiul aerian israelian.

Ea fusese monitorizată permanent înainte de a fi doborâtă. Armata israeliană a stabilit că drona aparţine organizaţiei şiite Hezbollah, activă în sudul Libanului.

Conform armatei israeliene, drona nu era echipată cu armament, ceea ce sugerează că era un aparat militar de recunoaştere.

Un oficial al armatei israeliene a explicat că incidentul a fost dezvăluit după 24 de ore dat fiind că au fost necesare investigaţii pentru stabilirea apartenenţei dronei. "Armata israeliană va continua să contracareze acţiunile de încălcare a suveranităţii statului Israel", a subliniat purtătorul de cuvânt.

Amintim, săptămâna trecută, organizaţia Hezbollah a lansat zece rachete spre nordul Israelului, iar armata israeliană a ripostat cu obuze de artilerie spre zone din sudul Libanului.

Hezbollah este susţinută direct de Teheran, iar incidentele produse la frontiera libanezo-israeliană intervin pe fondul tensiunilor dintre Iran și Israel.