Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Florin Cîțu, după dezvăluirile din trecutul său: Nici un moment nu m-am gândit la demisie

florin_citu_trecut_demisie.jpg

Premierul Cîțu i-a trimis președintelui Iohannis demisiile miniștrilor USR PLUS
Sursa imaginii: 
site-ul Guvernului României

”Nici un moment nu m-am gândit să-mi dau demisia”. Iată ce a declarat sâmbătă premierul Florin Cîțu despre episodul de acum 20 de ani, când a stat două zile la închisoare în SUA și a plătit o amendă, pentru că a urcat băut la volan.

Florin Cîțu a avut sâmbătă prima ieșire publică în fața presei, de când episodul de acum două decenii a ieșit la iveală. El a povestit evenimentele de atunci:

  • Era sâmbătă, veneam de la ziua colegului de cameră. Am băut îndeajuns cât să depășesc limita legală. Cred că bere am băut, nu pot să duc șapte-opt beri.
  • Am recunoscut imediat ce am fost oprit de Poliție că am consumat alcool, nu a fost nimic special.
  • Am stat în custodia Poliției cât s-au derulat procedurile. Nu mai știu exact cât. Din ce îmi aduc aminte, nu au fost 48 de ore, am respectat toată legislația.
  • Mi-am vândut mașina, m-am și împrumutat, nu mai știu exact de unde.
  • Sunt sisteme juridice diferite. În SUA am înțeles și eu acum legislația, ceea ce am făcut eu a fost delict, de aceea am spus că e contravenție. În SUA nu am avut niciodată vreun drept restricționat, am lucrat la bancă un an mai târziu, iar în 2009 mi-am reînnoit viza.
  • Întrebat de ce nu l-a informat pe președintele Klaus Iohannis, când a preluat funcția de premier: Nu am considerat relevant acest subiect pentru funcția mea.
  • Nu am adus în discuție acest lucru față de domnul președinte. În ceea ce îl privește pe domnul Ludovic Orban, un coleg mi-a spus că acum câteva luni de zile i-a arătat această hârtie și i-a spus că o are. Deci, presupun că avea această informație.

 

Citiți și:

Dragoș Tudorache (USR PLUS): Premierul Cîțu are niște explicații de dat legate de fapta penală din SUA

Cseke, după ce Cîțu a admis că a stat la închisoare în SUA: Categoric, pentru noi nu este un subiect de coaliție